/ -FOTO: ALO ONLINE
21/12/2022 u 19:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dražen Mihajlović: Oni koje je moj brat Siniša smatrao prijateljima, nisu se ni pojavili na sahrani

Nisu čak ni izjavili saučešće porodici. Njima na čast, napisao je Dražen u otvorenom pismu

Brat legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, Dražen obratio se otvorenim pismom javnosti u kojem je zahvalio svima koji su njegovoj porodici uputili riječi ohrabrenja i saučešća.

Siniša Mihajlović je preminuo 16. decembra posle duge i teške bolesti, a sahranjen je tri dana kasnije u Rimu.

- Nikada riječ ne može da opiše tugu, nikada rečenica ne može da iskaže pravu bol. Ko ovakav gubitak osjeti, zna šta su bol i tuga. Bol onaj najgori, tuga ona najveća. Izgubili smo naše svijetlo, stub naše kuće i naših života, našeg brata, sina, supruga, oca i djedu. Svjesni smo da Siniša nije bio samo naš i da su ga i srpska i italijanska nacija smatrale svojim i zato osjećamo da u ovom bolu nismo sami. Fudbalski svijet koji smo vidjeli, narod i podršku, zasigurno govore koliko je bio veliki. I za fudbal i za narod. I za Srbiju i za Italiju. I kao igrač i kao trener - naveo je Dražen Mihajlović.

On je istakao da želi da se ispred porodice Mihajlović zahvali i izrazi duboko poštovanje svima koji su njegovoj porodici uputili riječi ohrabrenja i saučešća.

- Želim da se zahvalim svim srpskim, italijanskim i evropskim medijima, svima iz svijeta fudbala, Sinišinim saigračima, kolegama, saradnicima, prijateljima, poznanicima, svima koji su ga voljeli i poštovali i u čijim mislima je bio tokom njegove duge i naporne borbe. Za trenutak su se ujedinile dvije crkve na tome posebnu i neizmernu zahvalnosti iskazujemo patrijarhu Porfiriju koji je dao saglasnost vladiki Andreju Ćilerdžiću da održi opelo. Patrijarh lično je dao odobrenje da se napravi pravoslavni krst kako bi bio dopremljen u Rim -  dodao je Dražen Mihajlović.

On je posebnu zahvalnost izrazio predsjedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije na neizmjernoj podršci porodici Mihajlović.

- Posebna zahvalnost i Ambasadi Srbije i Ambasadi Srbije pri Svetoj Stolici. Takođe, ambasadorki Crne Gore u Rimu Mileni Šofranac Ljubojević. Hvala rukovodstvu Crvene zvezde na čelu sa Zvezdanom Terzićem i Svetozarom Mijailovićem koji su nam još jednom pokazali koliko je naš Siniša neotuđiv dio crveno bijele porodice. Sve boje i timovi bili su ujedinjeni u našem bolu. U ovoj utakmici zvanoj borba za život navijali su svi kao jedan. Hvala navijačima Crvene zvezde, podjednako Partizana koji su mu odali počast. Ništa manje i navijačima Lacija, Bolonje, Intera, Rome, Sampdorije, Milana, Fiorentine i Torina. Dijelu delegacije FSS koji je došao na poslednji ispraćaj našeg Siniše. Jedino ostaje nejasno zašto se nisu udostojili da izjave saučešće članovima porodice i pruže riječi utjehe- ističe se u pismu brata legendarnog fudbalera Crvene zvezde.

Dražen Mijalović je podsjetio da je sada Italija "vječni dom" za njegovog brata.

- Zahvaljujemo se čak i onima koje je moj brat smatrao velikim prijateljima i učestvovao u stvaranju njihovih karijera, a koji se nisu pojavili na sahrani niti izjavili saučešće porodici. Njima na čast. Hvala zemlji Italiji koja je upriličila ispraćaj dostojan najviših državnih činovnika i time još jednom pokazala da je za njega drugi, a sada i vječni dom -  naveo je on.

Dražen Mihajlović se na kraju obratio Sinišinoj ženi Arijani.

- Hvala do neba mojoj snaji Arijani. Ženi koja je lavovski sa mojim bratom vodila ovu borbu od prvog do poslednjeg dana. Samo nas dvoje znamo kroz šta smo prošli i koliko nas je ova bol učinila jačim i jedinstvenijim. Pamtimo Sinišu onakvog kakav je bio, a bio je veliki. Nije samo bio, nego je i ostao. Nikada zbogom, samo doviđenja dragi moj brate - zaključuje se u otvorenom pismu Dražena Mihajlovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 05:36