Robert Prosinečki / Foto: EPA
01/02/2024 u 15:41 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FSCG sjutra bira selektora: Prosinečki pred promocijom

Sjednica Izvršnog odbora FSCG zakazana za sjutra

Fudbalski savez Crne Gore sjutra će izabrati novog selektora. Izvršni odbor će na sjednici koja je zakazana za 13 sati u Kući fudbala odlučiti ko će naslijediti Miodraga Radulovića na klupi. 

Nema dileme da ime novog selektora znaju samo čelnici saveza, međutim, ono što je dospjelo u javnost jeste da je najbliži klupi „sokola“ Robert Prosinečki! Hrvatski stručnjak je bio i kandidat za selektora Gane, međutim, prema našim saznanjima on je danas postigao dogovor sa čelnicima FSCG i vodiće „crvene“ u ovoj godini (četiri prijateljska meča i Liga nacija), ali i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prosinečki je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, potom i Hrvatske, saigrač je Dejana Savićevića iz Crvene zvezde, a sa njima dvojicom u timu, „crveno-beli“ su 1991. godine osvojili titulu prvaka Evrope. Igrao je još za zagrebački Dinamo i dva najveća španska kluba – Real i Barselonu. Nakon završetka igračke karijere vodio je Crvenu zvezdu, radio u Turskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Kao selektor je bio na klupi Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine. Azerbejdžance je vodio tri godine (2014-2017), a zapažen rezultat je ostvario vodeći BiH. Sa „zmajevima“ je izborio plasman u A diviziju Lige nacija i baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. Zajedno sa Safetom Sušićem drži rekord od 10 pobjeda u nizu Bosne i Hercegovine.

Pored Prosinečkog, u užem krugu kandidata su Igor Angelovski, nekadašnji selektor Sjeverne Makedonije i Mladen Krstajić, koji se sa klupe predvodio Srbiju i Bugarsku. Kome će Izvršni odbor dati povjerenje, znaćemo sjutra...

U svakom slučaju novog selektora prve obaveze čekaju u martu. Crna Gora će protiv Bjelorusije i Sjeverne Makedonije igrati prijateljske mečeve, a oba u Antaliji.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:47