Slavlje fudbalerki Haitija / -FOTO: WWW.FIFA.COM
23/02/2023 u 13:31 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fudbalerke Portugala i Haitija prvi put na Mundijalu

Poslednji učesnik SP je selekcija Paname, koja je u odlučujućem meču bila bolja od Paragvaja

Fudbalske reprezentacije Portugala i Haitija ispisale su istoriju fudbala ženskog fudbala. Ove dvije selekcije su se prvi put u svojoj istoriji plasirale na Svjetsko prvenstvo, koje će se odigrati u Australiji i Novom Zelandu, od 20. jula do 20. avgusta ove godine.

Portugalke su do Mundijala stigle pobjedom nad Kamerunom od 2:1, a pobjednosni gol postigle su u četvrtom minutu nadoknade vremena i to sa bijele tačke. U debitantskom nastupu na prvenstvu, Portugalke će igrati u grupi E, gdje će im rivalke biti Amerikanke, Holanđanke i Vijetnamke.

S druge strane, selekcija je Haitija je identičnim rezultatom savladala Čile i izborila vizu za smotru najboljih na planeti. Rivalke u Australiji i na Novom Zelandu biće im Engleska, Danska i Kina.

Poslednji učesnik SP je Panama, koja je sa 1:0 pobijedila Paragvaj, golom Sedenove u 75. minutu. Trijumf ih je svrstao u F grupu, gdje će im protivnice biti najbolje fudbalerke Francuske, Jamajke i Brazila.

Na Svjetskom prvenstvu će igrati: A grupa: Novi Zeland, Norveška, Filipini, Švajcarska; B grupa: Australija, Republika Irska, Nigerija, Kanada; C grupa: Španija, Kostarika, Gambija, Japan; D grupa: Engleska, Haiti, Danska, Kina; E grupa: SAD, Vijetnam, Holandija, Portugal; F grupa: Francuska, Jamajka, Brazil, Panama; G grupa: Švedska, Južna Afrika, Italija, Argentina; H grupa: Njemačka, Maroko, Kolumbija, Južna Koreja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 19:32