Prvi evropski trofej za Atalantu i Gasperinija / EPA-EFE-ADAM VAUGHAN
22/05/2024 u 23:54 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Gasperini: Ovo smo zaslužili; Lukman: Ispisali smo istoriju

Bergamo slavi prvi evropski trofej

Dočekao je Đanpjero Gasperini trofej. Dočekao je da slavi 66-godišnji stručnjak trofej sa Atalantom u noći za istoriju u Dablinu. 

- Ovo smo zaslužili! Ispisali smo istoriju, ali još impresivniji je način na koji smo to učinili. Izbacili smo Sporting kao pobjednika portugalske lige, zatim Liverpul dok su bili na vrhu Engleske i sada dobili Bajer, koji je apsolutno dominirao Bundesligom! Nevjerovatna partija i velilko dostignuće - ponosan je bio Gasperini na svoj tim. 

Našalio se reporter Sky Sportsa upitavši ga hoće li mu u Bergamu postaviti statuu ili barem nazvati ulicu njegovim imenom...

- Ne budite smiješni, ima vremena za to - simpatično je odgovorio, dodavši da se sada ne smatra nešto boljim trenerom nego ranije, dok je na snazi bila trofejna suša.

Heroj Bergama je Ademola Lukman. Sjajni Nigerijac postao je prvi igrač koji je postigao het-trik u finalu drugog po snazi evropskog takmičenja.

- Jako, jako sam srećan, večeras smo to svi zajedno učinili. Ispisali smo istoriju i trofej će se vratiti s nama u Bergamo - rekao je Lukman nakon utakmice. - Nevjerovatan osjećaj! Prošle godine smo imali odličnu sezonu, plasirali smo se u Evropu, a ove sezone smo zajedno s trenerom osvojili trofej. Stvarno je fantastično, večeras slavimo - dodao je sjajni Nigerijac koji će nakon blistave partije u Dablinu biti na meti velikana.

Italija i Bergamo slave Atalantu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 15:17