Miodrag Grof Božović / - FOTO: ARSENALTULA.RU
25/08/2022 u 22:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Grof Božović: Javljaju se "analitičari", ne pamtim kad je Zvezda imala ovako dobar tim

Crnogorski trener Miodrag Grof Božović kazao je da njegov bivši klub Crvena zvezda odavno nije izgledao moćnije

Šef stručnog štaba Arsenala iz Tule smatra da je ispadanje Zvezde od Makabija na poslednjem stepeniku za plasman u Ligu šampiona bio splet nesrećnih okolnosti.

– Moram da odgovorim prije svega zbog brojnih „analitičara“, koji su se sad javili i sve znaju. Do juče su vjerovali u ovaj tim i njegovu snagu da uđe u Ligu šampiona. Mnogo toga se okrenulo protiv Zvezde u meču protiv Makabija. Iako je odlično otvorila utakmicu, igrala dobro i vodila 2:0, a zatim su poslednja dva minuta svakog poluvremena srušila snove – izjavio je Božović za Tanjug i dodao:

– Makabi suštinski nije napravio pravu izgrađenu priliku iz redova stopostotnih, a priča se da su problem bek i zadnji vezni, eto to dovoljno govori koliki su problem. Međutim Zvezdina mreža se, nažalost, dva puta zatresla usled nedostatka koncentracije i sreće, ali to se dešava i to moraju svi ti analitičari da znaju, to je fudbal i njegova ljepota. Naravno greške su uvijek tu da se isprave, ali nikako sada da se gubi vjera u ovaj tim i ove igrače. Ne sjećam se kada je Zvezda imala ovako dobar tim.

Zvezdu već 31. avgusta čeka "vječiti derbi" protiv Partizana u gostima.

– Zvezdu čeka vječiti derbi već za sedam dana, navijači treba da zaborave na ovu utakmicu protiv Makabija, jer je mnogo toga, bez obzira na igru bilo nesrećno po Zvezdu. Potrebno je da pruže ekipi podršku već protiv Javora, a onda da se svi okrenu derbiju, ipak moramo reći da se ništa strašno i epohalno nije desilo. Ljudi jesu emocionalno ispražnjeni i razočarani, ali Zvezda strpljivo gradi svoj imidž u Evropi, skuplja bodove, tako će i nastaviti – rekao je Božović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:58