Pep Gvardiola / -FOTO: EPA
28/09/2023 u 10:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gvardiola: Nismo željeli četiri trofeja ove sezone

Mančester siti sinoć eliminisan od Njukasla u 3. kolu Liga kupa Engleske

Mančester siti je sinoć poražen u utakmici trećeg kola Liga kupa Engleske na gostovanju od Njukasla (1:0), što znači da je eliminisan iz prvog takmičenja u ovoj sezoni.

Gol odluke postigao je Isak u 53. minutu, a poraz svoje ekipe i ispadanje iz trke za jedinim trofejom koji nije osvojila prošle sezone prokomentarisao je menadžer Pep Gvardiola.

Pred Sitijem su još tri takmičenja u kojima može do trofeja. Gvardiola nakon ispadanja prije osmine finala Liga kupa tvrdi da četiri pehara u aktuelnoj sezoni nisu bila cilj kluba, te da bi eventualne odbrane titula u Premijer ligi, Ligi šampiona i FA kupa bile i više nego zadovoljavajući rezultat.

"Mislite da su cilj bila četiri pehara? Iskreno, zaista nisu. Bili bismo i više nego zadovoljni sa trostrukom krunom. Naša očekivanja su velika, ali ne toliko velika da ne bismo bili zadovoljni sa tri titule", rekao je Gvardiola nakon susreta, u kom je izveo kombinovani sastav. Prokomentarisao je i žuti karton koji je dobio:

"Ne znam koliko su prekršaja oni napravili, koliko smo ih imali mi i koliko je žutih kartona podijeljeno. Emocije su prisutne tokom utakmice. Poštujem sudije i njihov posao. Zaslužio sam žuti karton."

Španac protiv Njukasla nije koristio neke od svojih glavnih aduta, pa su tako na klupi ostali Erling Haland, Ruben Dijaš, Kajl Voker...

"Mislim da su Voker i Haland odigrali već puno minuta ove sezone, a pred nama je još mnogo utakmica. Palo mi je na pamet da uvedem Halanda u posljednjih 10 ili 15 minuta, ali sam odlučio da to ne uradim", rekao je Gvardiola.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 16:39