Pep Gvardiola / EPA-EFE-NEIL HALL
15/05/2024 u 09:47 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Gvardiola upozorava: "Kada serviraš za osvajanje Vimbldona, to je najteži gem"

Mančester siti pred posljednje kolo ima sve u svojim rukama

Preživio je Mančester siti najteži ispit do kraja sezone. Protiv Totenhema je u nastavku imao i sreće i u nedjelju će protiv Vest Hema u posljednjem kolu imati meč loptu za četvrtu uzastopnu titulu. Za nastavak dominacije u Premijer ligi i pisanje nove istorije.

Pep Gvardiola je svjestan da je njegova ekipa prebrodila najtežu prepreku, a pored dvostrukog strijelca Erlinga Halanda najazaslužniji za trijumf u Londonu bio je rezervni golman Štefan Ortega. Odbranio je tri sjajne šanse Totenhemu od kojih je treća bila ona iz ranga stopostotnih. Njemački golman skinuo je zicer Sonu. Bila je to odbrana sezone golmana koji je stigao iz Arminije iz Bilefelda za šest miliona eura, a koji je sredinom drugog poluvremena zamijenio Edersona, budući da je Brazilac prije toga dobio udarac u glavu.

- On ovo radi otkako je došao u klub. Već smo ranije vidjeli kakva je klasa od golmana. Izvodi neke nevjerovatne odbrane i radi to često. Spasao nas je, inače bi Arsenal bio šampion. Ortega je jedan od najboljih golmana koje sam vidio u životu u situacijama "jedan na jedan". Naš trener golmana Ćabi Mankisidor je napravio nevjerovatnu stvar kada je izabrao da ga dovede - kazao je Gvardiola.

Siti je na 90 minuta do krunisanja, ali Gvardiola ne očekuje lak posao protiv "čekićara".

- Imamo sve u svojim rukama u posljednjem kolu. Ali kako teniseri kažu: "Kada serviraš za osvajanje Vimbldona, to je najteži gem". Nama se već dešavalo protiv Aston Vile da smo "servirali za titulu". Desilo se i ranije kada je Aguero dao gol za titulu u 94. minutu. Tako da znamo kakav meč nas očekuje. Sada smo mirni i razmišljamo o Bovenu, Antoniju, Vord Prauzu... Znamo za šta igramo i da će biti velika tenzija. Protivnik je dobar, neće biti lako ali moramo to da odradimo - poručio je Gvardiola.

Mančester siti je bio već u ovakvoj situaciji i ranije. Mančester siti zna kako da se izbori sa pritiskom i kako se osvajaju titule u posljednjem kolu.

Šampanjac na Etihadu je na hlađenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jul 2024 02:07