Пјерлуиђи Колина / - Фото: Твитер
18/04/2022 u 17:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Колина: Навијач плати да гледа 90 минута, пола улазнице му поједе вријеме у коме се не игра

Легендарни фудбалски судија Пјерлуиђи Колина казао је да се превише времена у току утакмице троши на прекиде

Често се игра сјецка због измјена, повреда играча, прегледања ВАР снимака, намјерног одуговлачења...

- Jедна од ствари о коjима причамо jе да ли има смисла направити правила тако да све утакмице траjу jеднако. Ако погледате статистику видјећете да данас неки тимови играjу 52 минута, неки 43, а неки 58. Кад саберете све то у jедноj сезони разлика постаjе велика. Друга ствар: навиjач плати да гледа утакмицу, да ли уживо на стадиону или да би код куће гледао ТВ пренос, плати да гледа 90 минута, а умјесто тога добиjе 44, 45 или 46. Пола улазнице му поjеде вријеме у коjем се не игра - рекао jе Колина за Калчатори Брути.

А како се вријеме троши?

- Наjвише отпада на извођење аута и гол аута. Ту су ствари коjе jесу битне за игру, али осам или девет минута за извођење аута, па jош осам или девет минута за извођење гол аута... Баш из тог разлога jе прије толико година забрањено голману да узима лопту у руке после додавања саиграча. Нема ничег спектакуларног у лопти у рукама голмана. А и тада се мислило да ’фудбал више никад неће бити исти’. Данас jе очигледно да jе забавниjи.

Како каже Колина, у данашње време као добар примјер узима се утакмица у коjоj се ефективно играло око 60 минута. И план jе да то буде нека доња граница и то већ на Мундиjалу у Катару.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:42