Remi u Kaunasu / -FOTO: BFUNION/FACEBOOK
17/06/2023 u 17:46 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Litvanija i Bugarska remizirale u Kaunasu

Izabranici Mladena Krstajića imali od 17. minuta igrača više, ali nisu uspjeli da materijalizuju brojčanu prednost na terenu

Litvanija i Bugarska remizirale su u meču trećeg runde G grupe kvalifikacija za EURO 2024 u Kaunasu - 1:1. To je prvi bod za obje selekcije.

Edvinas Girdvainis je u 15. minutu doveo domaće u iznenađujuće vođstvo posle asistencije Gvidasa Gineitisa. Samo dva minuta kasnije domaćin ostaje sa desetoricom, isključen je Justas Lasickas, bivši član Voždovca. Brojčanu prednost gosti su iskoristili veoma brzo i izjednačili u 27. minutu preko Marina Petkova.

Djelovalo je tad da će rutinski izabranici Mladena Krstajića stići do potpunog preokreta i pobjede, ali u tome nisu uspjeli.

Na čelu G grupe je Srbija koja ima dvije pobjede iz dva odigrana meča, dok Mađarska i Crna Gora imaju po tri.

Bugarska u utorak dočekuje Srbiju u Razgradu, dok Litvanija gostuje Mađarskoj.

U terminu od 15.00 odigrana je još jedna utakmica - Luksemburg je na domaćem terenu slavio protiv Lihtenštajna sa 2:0, u trećem kolu grupe J.

Luksemburg je upisao prvu pobjedu i trenutno je treći na tabeli sa četiri boda, dva manje od prvoplasirane Portugalije, dok je Lihtenštajn i dalje bez bodova i zauzima poslednje mjesto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
EP FUDBAL
02. jun 2024 00:58