Mirko Marić / -FOTO: DEJAN PANIć
22/02/2024 u 16:55 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marić: Naša obaveza je da pružimo maksimum

Mi smo u specifičnom momentu, jer osim Slađe Bulatović, Armise Kuč, Medine Dešić i Jelene Karličić nijedna igračica nije u takmičarskom ritmu – rekao je selektor crvenih

Nakon današnje konferencije za novinare, najbolje crnogorske fudbalerke su odradile poslednji trening uoči sjutrašnjeg meča sa Sjevernom Irskom. Izabranice Mirka Marića će na stadionu pod Goricom ugostiti Irkinje u prvom meču baraža za plasman u B diviziju Lige nacija. Do ovog rezultata naše igračice su došle osvajanjem drugom mjesta u svojoj grupi C Lige nacija, što je samo potvrda da je ova selekcija mnogo napredovala.

-Veliko nam je zadovoljstvo što smo došli u poziciju da igramo ove utakmice. Igramo protiv ozbiljne reprezentacije, sa dosta kvaliteta. Za njih bi silazak u Ligu C bio ogroman neuspjeh, za nas bi prelazak u Ligu B bio ogroman uspjeh. Mi, dakle, nemamo pritisak, mi uživamo u ovakvim utakmicama. Ali, to ne smije da ode u drugu stranu, da igramo a da nije bitno šta ćemo da uradimo. Naša obaveza je da damo maksimum. U razgovoru sa djevojkama vidim da su svjesne svega, čekale su dugo na ovakve utakmice i vjerujem da će dati sve što imaju, pa ćemo da vidimo za koliko će to biti dovoljno - kazao je selektor „crvenih“ Mirko Marić

Kvalifikacije za prošlo Svjetsko prvenstvo, protiv BIH i Malte prije dvije godine Crna Gora je odigrala slabije nego što može, baš zato jer psihološka priprema nije bila najbolja.

-Mi smo tada imali šansu da dođemo do baraža za Mundijal, te dvije utakmice nismo bili na nivou, prvenstveno zbog pritiska, nismo ih mentalno iznijeli kako treba. To nam je dobro iskustvo, siguran sam da neće biti tako protiv Irske.

Sjeverna Irska je favorit u ovom susretu, ali je jasno da će naše djevojke dati maksimum u ovom susretu.

-Mi smo u specifičnom momentu, jer osim Slađe Bulatović, Armise Kuč, Medine Dešić i Jelene Karličić nijedna igračica nije u takmičarskom ritmu, već u procesu priprema sa svojim klubovima. Ovo nije alibi, ali realnost je da ne znamo nakon tri treninga u kakvoj smo fizičkom stanju kao tim. Svakako da su one tu u prednosti, ali ćemo parirati i pokušati da pružimo maksimum – istakao je Mirko Marić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:59