Mesi je u ponedjeljak osvojio osmu Zlatnu loptu / -FOTO: EPA
04/11/2023 u 12:51 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mesi: Evropa je za mene zatvorena priča

Argentinac istakao da uživa u Interu iz Majamija

Argentinski fudbaler Lionel Mesi priznao je da je završio sa evropskim fudbalom, odbacivši neke tvrdnje da bi mogao da igra za Barselonu na pozajmici iz Intera Majamija!

Mesi je u intervjuu za francuski „L Ekip” potvrdio da je blizu povratka u Barsu 2021. godine, ali...

– Mogao sam da se vratim u Barselonu, ali to se nije desilo. Kada sam odlazio 2021., to se dogodilo iznenada. Moja prva ideja je uvek bila da se vratim kući, da ponovo zaigram u dresu Barselone, da tamo završim karijeru. Uvijek sam o tome sanjao. Ali to nije bilo moguće. Zato sam odlučio da dođem u Inter Majami - rekao je Mesi i dodao:

– Imao sam mnogo ponuda. Potpuno drugačiji. Iz Barse, drugih evropskih klubova, iz Saudijske Arabije... Ali odmah sam izabrao Majami i srećni smo zbog toga, jer se ovdje osećam jako dobro. Uživam u svakom danu provedenom sa svojom porodicom. Zajedno možemo mnogo, u svakom trenutku mogu da budem sa suprugom i djecom koji su mi najviše nedostajali. Majami je spektakularan grad, sa odličnom klimom.

Na pitanje da li je evropski fudbal zatvorena priča, Mesi je rekao:

- Mislim da je tako. Hvala Bogu, imao sam sreću da imam fenomenalnu karijeru, osvojio sam sve o čemu sam sanjao u Evropi, gdje sam igrao toliko dugo. Napravio sam novi korak dolaskom u SAD, tako da mislim da se više nikada neću vratiti da igram u Evropi. Naravno da će mi nedostajati cijelog života da igram u Ligi šampiona ili La Ligi, jer su to utakmice sa posebnim pečatom. Ali ovde uživam koliko mogu, tako da se ne osjećam frustrirano – rekao je Mesi i otkrio da još ne zna šta će da radi po završetku karijere:

– Znam da ćemo da se vratimo da živimo u Barseloni. To je naš dom, gdje imamo svoje navike, naše prijatelje. Ali nemam pojma šta ću da radim. Nisam o tome ni razmišljao, niti želim. Želim da uživam u godinama koje su ispred mene kao fudbaler, radeći ono što sam oduvijek želeo da radim kao dječak. A kad okačim patike o klin, tražiću svoj novi put. Trener? Ne vjerujem. Ali sigurno će biti nešto u fudbalu, jer je to cio moj život - zaključio je Mesi. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 08:41