Milan Mijatović / -FOTO: DEJAN PANIć
04/09/2023 u 16:53 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mijatović: Možemo da pobijedimo u obje utakmice

Crveni u četvrtak gostuju Litvaniji, tri dana kasnije u Podgorici igraju sa Bugarskom

Fudbalska reprezentaciјa Crne Gore odradiće večeras u Podgorici drugi trening uoči nastavka kvalifikaciјa za Evropsko prvenstvo 2024. „Sokoli“, kao što јe poznato, u četvrtak od 18 sati gostuјu u Kaunasu selekciјi Litvaniјe, a tri dana kasniјe, u Podgorici će ugostiti Bugarsku. Upravo ova dva susreta su i naјbitniјa u kvalifikaciјama, јer će dati odgovor na pitanje da li Crna Gora može do kraјa ostati u krugu kandidata za odlazak na smotru naјboljih na Starom kontinentu.

„Crveni“ јoš uviјek nisu kompletirali tim, u toku dana i večeri se očekuјe dolazak fudbalera koјi su sinoć igrali. Među reprezentativcima niјe ni Stevan Јovetić, koјi јe otišao na završne pregovore sa Olimpiјakosom i očekuje se da u troku dana stavi paraf na vjernost klubu iz Pireja.

Na uobičaјenom brifingu uoči treninga, sa novinarima јe razgovarao Milan Miјatović. Golman banjalučkog Borca јe kazao da su mečevi sa Litvaniјom i Bugarskom mnogo bitni, ali da očekuјe da naš državni tim osvoјi svih šest bodova.

-Mislim da je realno da pobijedimo u obje utakmice. To moramo da uradimo ako želimo na Evropsko prvenstvo. Pred nama su dva izuzetno bitna meča, ali sada razmišljamo samo o gostovanju Litvaniji i nadam se da ćemo u dobrom raspoloženju dočekati Bugarsku i pred našim navijačima ostvariti cilj od šest bodova u septembarskom ciklusu. U tom slučaju imali bismo stvar u svojim rukama i situaciju u kojoj nas pobjeda u Beogradu ili Budimpešti izvjesno vodi na Evropsko prvenstvo – rekao je Milan Mijatović.

Crna Gora je prije pet godina u Ligi nacija odigrala dva meča sa Litvanicima i oba dobila relativno lako.

-Prilično lako smo slavili u prethodna dva meča s Litvancima, ali u današnjem fudbalu nema garancije i ne možeš unaprijed da računaš da ćeš pobijediti. Moramo da imamo dobar pristup od starta, da na vrijeme postignemo pogodak i onda bi nam se otvorila mogućnost da pobijedimo kao u prethodna dva međusobna duela. Iskreno, tome se  i nadam.

Na pripreme nacionalnog tima igrači su došli u odličnoj formi, a to se prije svega odnosi na napadače koji iz kola u svojim klubovima daju golove.

 -Raduje nas forma reprezentativaca, nadam se da će je prenijeti i u dresu sa državnim grbom. Kad smo kompletni i u dobroj formi možemo da sigramo sa svakim. To smo pokazali i ranije, i vjerujem da ćemo na krilima tih dobrih igara uzeti šest bodova.

Igra Litvanaca još uvijek nije analizirana.

-Znamo da igraju slično skandinavskom stilu, borbena su reprezentacija, dosta trče... Moramo da odgovorimo na to i nametnemo naš ritam da bismo pobijedili.

U dosadašnjem toku kvalifikacije odbrana crvenih je djelovala dosta dobro.

- Uvijek prija kad ne primate golove, rasterećeniji ste, svakako je bolje nego kad se juri rezultat. Znači nam mnogo ta čvrstina u odbrani, daje nam slobodu na drugom dijelu terena da lakše rješavamo utakmice poručio je Milan Mijatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 10:58