Mijatović optimista uoči duela sa Mađarima / Foto: FSCG
13/06/2023 u 17:06 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milan Mijatović: Ovaj meč određuje dalji tok kvalifikacija

Mađarska ima dosta kvalitetnih igrača, ali mislim da možemo da im se suprotstavimo – istakao je golman Crne Gore

Golman fudbalske reprezentacije Crne Gore Milan Mijatović kazao je danas na brifingu sa novinarima da je junski termin najteži za igrače, jer dolazi na kraju teške i naporne sezone. Međutim, čuvar mreže „crvenih“ je poručio da će on i saigrači dati sve od sebe da protiv Mađarske ostvare dobar rezultat i tako u pozitivnom raspoloženju nastave kvalifikacije.

-Znamo da je junski termin nezgdan za reprezentacije. Igrači dolaze umorni, sezona je duga, bilo je dosta utakmica. Utakmica sa Mađarskom je veoma bitna za nas, a u nju ulazimo sa željom da izvučemo dobar rezultat i da pokušamo da osvojimo tri boda. Kad igramo kod kuće uvijek idemo na pobjedu. Mislim da ovaj meč može da odredi dalji tok kvalifkacija – rekao je Milan Mijatović.

Posle reprezentacije Srbije, koja je u martu gostovala u Podgorici, na najveći stadion u Crnoj Gori stiže i drugi favorit grupe. Mađari su u prethodnom periodu pokazali dosta toga dobrog i sigurno je da će i pod Goricom igrati na pobjedu.

-Znamo šta je Mađarska uradila u Ligi nacija. Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji, kojoj je glavni kvalitet kolektiv, koji je i ranije pokazao kvalitet u kvalifikacijama. Ali, mi se nećemo predati. Mislim da treba da igramo kao protiv Srbije i nadam se da ćemo ovog puta ostvariti dobar rezultat. Mislim da bi nam pozitivan rezultat dosta značio. Bili bismo bodovno dobri i puni samopouzdanja pred nastavak kvalifikacija.

Na pitanje koliko poznaje selekciju Mađarske, Mijatović je odgovorio:

-Igrao sam protiv Adama dok sam bio u Mađarskoj. Kvalitetan je špic, pravi gol igrač, postiže dosta pogodaka. Svi znamo kakav je Sobošlaj fudbaler, svi veliki klubovi ga traže. Mađarska ima dosta kvalitetnih igrača, ali mislim da možemo da im se suprotstavimo – poručio je na kraju Milan Mijatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 12:32