Julijan Nagelsman / EPA-EFE-CHRISTOPHER NEUNDORF
16/05/2024 u 12:21 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nagelsman otpisao Gorecku i Gnabrija

Tandem Bajerna neće igrati na Evropskom prvenstvu

Bajern će na predstojećem Evropskom prvenstvu imati pet predstavnika u reprezentaciji Njemačke.

Lokalni mediji izvještavaju da su za kontinentalni turnir otpale dvije velike zvijezde bavarskog tima.

FS Njemačke je već potvrdio nekoliko poziva koji su stigli u Minhenu - Manuel Nojer, Džošua Kimih i Liroj Sane su sasvim očekivano na spisku.

Poziv će stići i Džamalu Musijali koji je budućnost nacionalnog tima, dok će pomalo iznenađujuće poziv dobiti i Aleksandar Pavlović, talentovani vezista koji je odbio Srbiju.

Iako ima tek 20 godina, Pavlović je u ovoj sezoni sakupio 21 nastup za Bajern, pa su Njemci očigledno oduševljeni njegovim partijama.

Julijan Nagelsman neće pozvati dvije velike zvijezde Bavaraca. U pitanju su vezista Leon Gorecka i ofanzivac Serž Gnabri. koji su ranije imali važne role.

Za Gorecku se već mjesecima govorkalo da neće putovati na EP, dok je pomalo iznenađujuće otpao i Gnabri, koji će se oporaviti do početka kontinentalnog šampionata.

Krilni napadač se povrijedio u polufinalu Lige šampiona protiv Reala, ali povreda nije toliko ozbiljne prirode da izostane za Evropskog prvenstva.

Međutim, Nagelsman je odlučio da ga ne pozove.

Kris Fuhrič (Štutgart), Robert Andrih iz Bajer Leverkusen, Paskal Gros (Brajton), Niklas Fillkrug (Borusija Dortmund) i Kai Haverc iz Arsenala su neki od igrača koje će pozvati selektor Njemačke.

Robin Koh (Ajntraht Frankfurt), Džonatan Tah (Bajer Leverkusen), Maksimilijan Mitelštat (Štutgart) i Niko Šlotterbek (Borusija Dortmund) će biti Nagelsmannovi štoperi na Euru.

Zanimljivo da poziv neće dobiti Mac Humels, koji je ove sezone bio briljantan za Borusiju, pogotovo u polufinalnim duelima Lige šampiona protiv PSŽ-a.

Njemačka se kao domaćin turnira nalazi u grupi sa Škotskom, Mađarskom i Švajcarskom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 04:47