Barselona će biti na velikom ispitu u Parizu / EPA-EFE-TERESA SUAREZ
10/04/2024 u 11:14 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novi spektakli u Parizu i Madridu

Večeras od 21 sat snage će odmjeriti PSŽ i Barselona odnosno Atletiko Madrid i Borusija Dortmund

Prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona su ponudili sve što fudbal može da ponudi. Zbog mečeva kakvi su sinoć viđeni na "Santјago Bernabeu" i na "Emiratima" fudbal se voli, a spektakularni i uzbudljivi dueli očekuju se i večeras na "Parku prinčeva" i na "Vandi Metropolitano".

Pari Sen Žermen će dočekati Barselonu, a prvi put jedan naspram drugog će da stoje Luis Enrike i Ćavi Ernandes. Nekadašnji saigrači u Barseloni, a potom je Enrike bio jednu godinu i trener Ćaviju i upravo te 2015. godine katalonski velikan se posljednji put popeo na krov Evrope. Sada će Enrike biti adut "svetaca" u pohodu na trofej koji francuskom velikanu nedostaje u klupskim vitrinama. Ostale su još tri prepreke, a prvu koju PSŽ mora da preskoči je Barselona.

- Žao mi je što moram da kažem da ne poznajem Ćavija kao trenera. Znam ga kao bivšeg saigrača i igrača kojeg sam trenirao, ali kao trenera ga poznajem jedino kao navijač. Poznajem klub i njegove igrače vrlo dobro, mislim da će ovo biti vrlo posebna utakmica za mene - kazao je Enrike.

Ćavi je imao samo riječi hvale o Luisu Enrikeu.

- Vidjeli smo se, imamo veoma dobar odnos. On je jedan od najboljih trenera na svijetu i ima tim napravljen da osvoji Ligu šampiona. Težimo ka istoj stvari - kazao je Ćavi.

Ipak, ne želi da on i Luis Enrike budu u prvom planu, već igrači.

- Nije ovo duel mene i Luisa Enrikea, već Barselone i Pari Sen Žermena. Uvijek sam govorio da su fudbaleri protagonist u filmu - istakao je Ćavi.

Prepustio je Ćavi ulogu favorita Pari Sen Žermenu, ali...

- Nalazimo se u najboljem trenutku ove sezone, motivisani smo. Veličina fudbala je u tome što je nepredvidiv. Biće intenzivan meč - poručio je Ćavi.

Iako najmanje atraktivan uzbuđenja će ponuditi i meč između Atletika i Borusije Dortmund.

Atletiko je poslednji put igrao polufinale Lige šampiona 2017. godine kada ih je na putu do finala zaustavio Real. "Jorgandžije" imaju sjajan bilans kod kuće u ovom takmičenju, nisu izgubili utakmicu od 2021. kada je na "Metroplitanu" slavio Liverpul. Od tada, ostvarili su šest pobjeda, dok su četiri utakmice završene remijima. U osmini finala Atletiko je eliminisao Inter i slovi za favorita. Ipak, Diego Simeone veoma cijeni "milionere".

- Dortmund je najteži rival, imaju mnogo kvaliteta. Nisu izgubili u gostima četiri mjeseca, odlični su u kontranapadima - rekao je Simeone. Odlični su u oba kaznena prostora, defanzivno i ofanzivno. Ekipa su koja igra sa najvećim intenzitetom - istakao je argentinski stručnjak.

Borusija je posljednji put u polufinalu bila sezoni 2012/13 kada je stigla i do svenjemačkog finala koje su izgubili od Bajerna.

- Veliki izazov za nas. Znamo da je Atletiko dobra i borbena ekipa, ali spremni smo i moramo da igramo kao tim - poručio je trener Borusije Edin Terzić.

Utakmice u Parizu i Madridu počinju u 21.00 čas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 04:13