Pol Pogba / -FOTO: EPA
13/09/2023 u 20:39 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pogba priznao da je koristio nedozvoljene supstance, uslijediće raskid ugovora

Juventus će otpustiti Francuza i uštediti 30 miliona eura

Pol Pogba priznao je pozitivan doping test tokom razgovora sa čelnicima Juventusa, nakon što je francuski as bio pozitivan na testosteron poslije duela sa Udinezeom 20. avgusta.

Igrač Juvea će morati da obezbijedi i B uzorak za testiranje, ali je više nego izvjesno da će i on biti pozitivan, nakon što je sam Pogba otkrio da je svjestan greške koju je napravio.

Italijanski mediji prenose da je Pogba priznao grešku, nakon što je u međuvremenu saznao kako je u organizam unio zabranjenu supstancu.

Riječ je o dodatku ishrani, koji mu je preporučio prijatelj – ljekar iz SAD i koji je trebalo da mu pomogne da se što prije vrati na teren.

Francuz u početku nije znao da suplement sadrži testosteron, ali je poslije velikog doping skandala saznao da je upravo to uzrok problema.

Kako prenosi "Gazeta delo Sport", Juventus je odmah nakon priznanja suspendovao Pogbu bez plate, pozivajući se na kolektivni ugovor prema kojem igrači koji su pozitivni na doping testu ne moraju da primaju platu tokom izdržavanja kazne.

Nakon analize B-uzorka, uslijediće zvanična kazna italijanskih fudbalskih vlasti za Pogbu, a u Italiji se najavljuje da će nakon suspenzije uslijediti raskid ugovora između Juventusa i Pogbe, kojim će " stara dama“ uštedjeti preko 30 miliona eura koje bi ovom fudbaleru morao da isplati do 2026. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
JUVENTUSPOL POGBA
02. maj 2024 17:19