Crveni izgubili prvi meč / -FOTO: FSCG
13/05/2024 u 23:17 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poraz crvenih u sudijskoj nadoknadi

Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom od dva prijateljska duela sa Turskom

Izabranici Minje Ljumovića odigrali su dobar meč, imali i vođstvo, ali su poraženi u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena sa 3:2. Svi golovi na ovom meču postignuti su u drugom poluvremenu. Domaćin je do vođstva došao u 57. minutu, ali je pet minuta kasnije izjednačio Andrej Vučković. Preokret je viđen u 70. minutu zahvaljujući Luki Vušuroviću. Bio je to period odlične igre “crvenih”, međutim, dobre prilike nijesu iskoristili Vušurović i Miloš Šekularac. Turska je kaznila te promašaje i preko dvostrukog strijelca Emina Saraja došla do pobjede.

- Ušli smo u utakmicu sa velikim respektom prema ekipi Turske, koja je to i pokazala na samom terenu, gdje se vidjelo da su i više nego odlična reprezentacija. Ali, u prvom poluvremenu mi smo ti koji su bili bliži pogotku, konstantno smo ugrožavali domaćina, ali nismo uspjeli da zatresemo mrežu. U drugom dijelu osjetio se mali pad u našoj igri, gdje smo nakon slabe koncentracije primili gol. Nismo gubili nadu nakon toga, već smo i dalje ugrožavali protivnički gol. Svi napori su se isplatili kada smo preokrenuli. Od tog momenta desile su se neke čudne sudijske odluke, a dječaci ovog uzrasta ne treba da doživljavaju takav tretman. Na kraju, i pored poraza na ovakav način, momci su pokazali izuzetan potencijal u svim segmentima igre, gdje su odigrali više nego odličan meč, sa ovako kvalitetnim protivnikom. Ostaje nam drugi meč, gdje ćemo imati dosta kadrovskih promjena, kako zbog velike potrošnje u danas veoma zahtjevnom meču, tako i zbog povreda nekoliko fudbalera – rekao je selektor Minja Ljumović za sajt FSCG.

Ove dvije selekcije igraće u srijedu drugi prijateljski meč.

Crna Gora je igrala u sastavu: Danilo Koljčević, Petar Radomirović, Luka Marković, Lazar Popović (od 81. Petar Pavićević), Aleksa Peković (od 69. Petar Bošković), Andrej Vučković, Lazar Grbović (od 46. Andrej Bulatović), Petar Begović (od 61. Miloš Šekularac), Petar Rešetar, Vuk Jovović (od 46. Luka Vušurović), Petar Vujović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 23:18