Siti pred osvajanjem četvrte uzastopne titule / EPA-EFE-ADAM VAUGHAN
19/05/2024 u 12:26 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Posljednjih 90 minuta u Premijer ligi: Siti pred krunisanjem

"Građanima" trijumf protiv Vest Hema donosi četvrtu uzastopnu titulu

Mečevima 38. kola danas će biti spuštena zavjesa i na Premijer ligu. Sezonu koja je ponovo donijela spektakularne utakmice i mnogo uzbuđenja, a nakon posljednjih 90 minuta saznaćemo i novog šampiona. Pred osvaјanjem četvrte uzastopne titule јe Mančester siti koјem pobјeda protiv Vest Hema na "Etihadu" donosi novo šampionsko slavlje i nastavak vladavine. Kiksu "građana" nada se Arsenal, koјi će na "Emiratima" ugostiti Everton, ali ništa ne zavisi od "tobdžiјa" koјe imaјu dva boda manje od Sitiјa. Sudbina šampionata јe u rukama tima Pepa Gvardiole.

- Imamo priliku da krunišemo još jednu dobru sezonu. Igramo pred našim navijačima, sve je u našim rukama i to ne smijemo da uprskamo. Vest Hem je odlična ekipa, pokazala je to mnogo puta ove sezone i zato je potreban maksimalan fokus. Ne smijemo da slavimo prerano jer to može skupo da nas košta - rekao je pred posljednjih 90 minuta menadžer Sitija, Pep Gvardiola.

Španski stručnjak je u Englesku došao 2016. godine i za osam godina, koliko je proveo na klupi, do sada je osvojio pet titula u Premijer ligi, dok je klubu uspio da u sezoni 2022/2023 donese najvredniji trofej - Ligu šampiona.

Pred meč poslednjeg kola protiv Vest Hema poručio je da ostaje u Mančester i naredne sezone.

- Da, imam ugovor i želim da budem ovdje. Moj plan je da budem tu i naredne sezone - rekao je Gvardiola.

U Arsenalu, se nadaju pomoći gradskog rivala Vest Hema.

- Ne zavisi sve od nas, ali vjerujemo da možemo da osvojimo titulu. Očekuje nas duel pred našim navijačima i potrebno je da pobijedimo Everton, a tek posle toga stičemo pravo da slušamo šta se događa u Mančesteru. Ukoliko mi ne uradimo ono što je do nas, onda sve drugo pada u vodu - rekao je menadžer "tobdžija" Mikel Arteta.
Danas se nakon osam i po sezona na kultnom "Enfildu" oprašta Jirgen Klop, čovjek koji je stekao status božanstva u Liverpulu i jasno je da će biti mnogo emocija, a biće zanimljiva i borba za Evropu.

Pored Sitija i Arsenala Englesku će u Ligi šampiona predstavljati Liverpul i Aston Vila, Totenhemu je dovoljan i bod protiv davno prežaljenog Šefild junajteda da ovjeri peto mjesto koje donosi nastup u Ligi Evrope. Rasplet za ostala mjesta u Evropi znaće se tek posle finala FA kupa. Ako Siti osvoji FA kup onda bi Čelsi i remijem protiv bezbrižnog Bornmuta mogao u Ligu Evrope kao šestoplasirani tim, u suprotnom ostaje mu utješna Liga konferencije. Njukasl i Mančester junajted dijele sedmu poziciju, a "svrake" će je zadržati ako pobijede Brentford u Londonu. Sedma pozicija vodi u Ligu konferencije, pod uslovom da Siti osvoji i pehar FA kupa.

Svi mečevi počinju u 17 sati.

 

Parovi posljednjeg kola

Mančester siti - Vest Hem

Arsenal - Everton

Liverpul - Vulverhempton

Brajton - Mančester junajted

Luton - Fulam

Čelsi - Bornmut

Šefild junajted - Totenhem

Barnli - Notingem forest

Brentford - Njukasl

Kristal Palas - Aston vila

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jul 2024 02:34