Istorijska salveta / -FOTO: TWITTER
18/05/2024 u 11:47 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Salveta koja je promijenila sudbinu Barselone i Mesija prodata za 888.000 eura

U pitanju je salveta na kojoj se Argentinac obavezao da će preći u Barselonu

Salveta na kojoj je Lionel Mesi potpisao ugovor o prelasku u Barselonu 2000. godine, prodata je za 760.000 funti (oko 888.000 evra), saopštila britanska aukcijska kuća "Bonhams".

"Bonhams" je prvobitno očekivao da će prodajna cijena biti u rasponu od 300.000 do 500.000 funti.

Internet aukcija je trajala od 8. do 17. maja.

- Salveta je promijenila sudbinu i kluba i Mesija, koji je postao jedan od najvećih igrača svih vremena - saopštili su iz "Bonhamsa".

Ovo je pažljivo čuvao u sefu Horacio Gađoli, tadašnji Mesijev menadžer.

Na salveti nije samo Mesijev potpis, već i potpisi Karlesa Reksača, tadašnjeg sportskog direktora Barselone, i Đozepa Marije Mingele, skauta talenata koji je prepoznao Mesijev potencijal.

Salveta, koja je potpisana za vrijeme ručka u "La Reial Societat de Tennis Pompeia" u Montžuiku, sadrži pismenu obavezu od Reksača.

- U Barseloni, 14. decembra 2000. godine, u prisustvu gospode Mingele i Gađolija, Karles Reksač, sportski direktor Barselona ovim se slaže, pod svojom odgovornošću i bez obzira na sva suprotna mišljenja, da potpiše ugovor sa igračem Lionelom Mesi pod uslovom da se držimo dogovorenih iznosa - piše na salveti.

Mesi, koji je od tada osvojio niz velikih titula, uključujući Ligu šampiona i Svjetsko prvenstvo, imao je samo 13 godina kada se pridružio Barseloninoj akademiji iz argentinskog kluba Njuels Old Bojs.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jul 2024 08:52