Šeif Jasim Bin Hamad Al Tani / -FOTO: EUROSPORT
24/08/2023 u 10:17 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šeik Al Tani od oktobra preuzima Junajted

Porodica Glejzer, koja je 2005. kupila klub sa Old traforda za 790 miliona funti, prošlog novembra je objavila da razmatra njegovu prodaju

Šeik Jasim Bin Hamad Al Tani trebalo bi do sredine oktobra da od američke porodice Glejzer zvanično preuzme Mančester junajted, prenosi britanski "San".

Izvor blizak pregovorima je podsjetio da je šeik Al Tani prije nekoliko mjeseci ponudio šest milijardi funti za klub.

Imao je konkurenciju u britanskom milijarderu Džimu Retklifu, koji je bio spreman da dozvoli porodici Glejzer da zadrži manjinski dio engleskog kluba.

Isti izvor je istakao da se zvanična objava o prodaji Mančester junajteda očekuje početkom septembra, pošto pravni tim Al Tanija završi kompletnu dokumentaciju.

"San" piše da je Al Tani ponudio šest milijardi funti za kupovinu 100 odsto akcija kluba, otplatu cjelokupnog duga Mančester junajteda i poseban fond za klub i lokalnu zajednicu.

Porodica Glejzer, koja je 2005. kupila klub sa "Old Traforda" za 790 miliona funti, prošlog novembra je objavila da razmatra prodaju Mančester junajteda.

Britanski mediji navode da navijači "crvenih đavola" očekuju velike promjene, pošto se nadaju da će Mančester junajted da se vrati u sam vrh engleskog i evropskog fudbala.

Al Tani je najavio brojna pojačanja na kraju naredne sezone, a između ostalih, na listi želja se nalaze: Hari Kejn, Kim Min Džae, Aleksis Mekalister, Adrijen Rabio, Viktor Osimen, Dušan Vlahović, Frenki de Jong, Kviča Kvaračelija, Kingsli Koman i Ronald Arauho.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:44