Mančester siti / Foto: EPA-EFE-ADAM VAUGHAN
15/02/2024 u 13:03 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sitiju prijeti izbacivanje iz Premijer lige

Razlog su 115 slučajeva kršenja finansijskog fer-pleja

Nakon što je Premijer liga odlučila da oduzme deset bodova Evertonu zbog kršenja pravila financijskog fer-pleja, svijet fudbala očekuje odluku protiv Mančester Sitija, koji je pod istragom zbog brojnih kršenja istog pravila.

U engleskim medijima pojavila se informacija da je riječ o 115 takvih slučajeva protiv aktuelnog prvaka Engleske u periodu od četiri godine, ali "građani" su te tvrdnje demantovali.

Za razliku od Evertona, Mančester siti ne vodi dijalog sa upravom Premijer lige i odluka će čekati sudski proces koji je dug i može početi za dvije godine.

I bivši novinar "Sky Sportsa" Džef Srivs tvrdi da ima informacije da će Mančester siti biti izbačen iz Premijer lige.

“Slučajevi Evertona i Mančester sitija su vrlo različiti. Ne mogu se direktno upoređivati. Everton je u stalnom dijalogu sa upravom Premijer lige tokom cijelog procesa. Sa druge strane, Mančester siti ide na sud, ali tek za dvije godine. To je dug, dug proces. Prema informacijama koje imamo, ne vidim nikakvu drugu odluku uprave Premijer lige osim da izbaci Siti iz lige, naravno ako se potvrdi informacija koju imam i on bude proglašen krivim", rekao je Šrivs.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jul 2024 15:12