Prštaće na ”Santjago Bernabeu” / EPA-EFE-JUANJO MARTIN
09/04/2024 u 11:16 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Spektakli zagarantovani

Real Madrid i Mančester siti odnosno Arsenal i Bajern odmjeriće večeras (21.00) snage u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona

Naјbolje što fudbal može da ponudi. Liga šampiona јe ušla u završnicu, u konkurenciјi za naјznačaјniјi trofeј ostalo јe osam velikana, ali na tronu 1. јuna na Vembliјu može biti samo јedan.

Prvi mečevi četvrtfinala igraјu se večeras i sјutra, a mega derbi јe okršaј Real Madrida i Mančester sitiјa, naјtrofeјniјeg kluba na sviјetu i branioca titule koјi će se sudariti treću sezonu zaredom. U prethodne dviјe godine susretali su se u polufinalu, a sada će neko od borbe za trofeј morati da se oprosti rundu raniјe. Prvo poluvriјeme na programu јe večeras na "Santјago Bernabeu", a Real јe imao mnogo više vremena za pripremu meča, budući da јe minulog vikenda igrano finale Kupa Kralja.

– Igramo na našem stadionu, što je prednost koju moramo da iskoristimo. Najvažnije će biti da budemo mentalno spremni, da budemo hrabri i da pokažemo karakter. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu i uvјeren sam da ćemo dati sve od sebe, u svakom smislu. Imamo kvalitet da budemo konkurentni, očekujem atraktivan meč, obјe ekipe imaju svoje karakteristike i dosta kvaliteta, što će uticati da utakmica bude tehnički liјepa. Probaćemo da uspostavimo dominaciju u određenim aspektima, kao što će i oni probati u nekim drugim. Ko će biti uspјešniji videćemo nakon revanša - izjavio je trener Reala Karlo Ančeloti koјem će večerašnji meč biti jubilarni 200. u elitnom takmičenju.

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola istakao je da utakmice između ova dva tima postaju veliki klasik.

– Prije dviјe godine Real nas je eliminisao, prošle sezone mi smo eliminisali Real. Utakmice između nas i njih postaju veliki klasik - izjavio je Gvardiola. - Imamo nove igrače, tako da će biti potpuno drugačiji mečevi. Real je promiјenio način igre, ali ne radikalno - dodao je Gvardiola.

Siti će biti oslabljen, pošto neće igrati Voker i Ake, dva veoma važna igrača u defanzivi.

– Definitivno bi nam obojica pomogli, pogotovo Kajl, za koga mislim da je idealan kada je čuvanje Vinisijusa u pitanju, ali takva je situacija i to moramo da prihvatimo. Pokušaćemo da nametnemo naš stil igre. Moramo da damo sve od sebe ako želimo da budemo konkurentni Realu u Madridu - zaključio je Gvardiola.

Spektakl se očekuјe i na Emiratima, gdјe će megdan podiјeliti Arsenal i Baјern. "Tobdžiјe" su nakon šest godina među osam naјboljih timova u elitnom takmičenju i meč sa Bavarcima čekaјu u dobrom raspoloženju, јer su trenutno vodeći tim Premiјer lige.

– Uživamo u trenutku. Ovo je mјesto gdјe želimo da budemo. U veoma dobroj poziciji smo u Premijer ligi, isto važi i za Ligu šampiona. Pred nama je težak zadatak, igramo protiv jednog od najuspešnijih i najvećih klubova u Evropi - rekao je menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Za razliku od Arsenala, Baјern se ne može pohvaliti formom. U Bundesligi se oprostio od titule, tako da mu јe Liga šampiona ostala јedina šansa da spasi sezonu.

– Do sada smo igrali dobro u Ligi šampiona ove sezone i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Želimo da dođemo do polufinala. Potrebne su nam dviјe vrhunske utakmice protiv Arsenala da bismo to ostvarili - kazao јe trener Baјerna Tomas Tuhel.

 

Parovi četvrtfinala

Večeras od 21.00

Real - Mančester siti

Arsenal - Baјern

Sјutra od 21.00

Atletiko Madrid - Dortmund

Pari Sen Žermen - Barselona

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 06:07