Slavlje fudbalera Vest Hema / EPA-EFE-FOTO: EPA/TOLGA AKMEN
28/12/2023 u 23:17 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vest Hem srušio "tobdžije", Brajton nadigrao Totenhem

Arsenal nakon ovog poraza ostao na drugom mjestu sa dva boda manje od Liverpula

Комплетирано је 19. коло Премијер лиге и то изненађењем у Лондону. Вест Хем је у градском дербију као гост побиједио Арсенал са 2:0 и топџије тако оставио на другом мјесту на табели. Арсенал има 40 бодова, два мање од водећег Ливерпула, док су се "чекићари" попели на позицију број шест са 33 бода.

Вест Хем је повео у 13. минуту голом Соучека, а Мавропанос је у 55. минуту дуплирао предност своје екипе. Пробали су домаћи у наставку меча стигну ривала, међутим, нису успјели да стигну ни до почасног поготка. Тријумф Веста Хема могао је бити и убједљивији, али у петом минуту надокнаде времена Бенхрама није успио да реализује једанаестерац.

С друге стране, Брајтон је пред својим навијачима у правој голеади надиграо екипу Тотенхема и славио са 4:2. Домаћи су на "Амекс" стадиону имали пред сам крај меча вођство од 4:0, али је у финишу дошло до опуштања, што су "пијевци" казнили и пораз колико-толико учинили подношљивијим. Голове за тим Роберта де Зербиjа постигли су Хинсхелвуд у 11, Жоао Педро у 23. и 75. (оба из једанаестерца) и Еступињан у 63. минуту. Стријелци за Тотенхем били су Велиз у 81. и Дејвис у 85. минуту.

Након ове побједе, Браjтон jе стигао до 30 бодова и сада jе на осмом мјесту, док Тотенхем са 36 бодова заузима пету позициjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:58