Mundijal prijateljstva / - DAN
26/11/2023 u 16:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO-VIDEO) Ulcinjski Mundijal prijateljstva – Više od igre, više od života

Manifestacija je otvorena na Maloj plaži, a za večeras je planirana i promocija dokumentarnog filma o legendarnom treneru Ćiru Blaževiću

U Ulcinju je danas počelo drugo izdanje „Mundijala prijateljstva", sportske manifestacije koja će okupiti više stotina bivših fudbalera i sportskih radnika bivše SFR Jugoslavije. Gosti najjužnije crnogorske opštine su brojni drugi sportisti koji su nosili dres i pod zastavom bivše države osvajali medalje na najuznačajnijim međunarodnim takmičenjima. Glavni incijator manifestaciјe Pavle Pepđonović, ulcinjski privrednik, bivši košarkaš i sportski radnik јe pokrenuo akciјu prošle godine, koјa јe prošla sјaјno, a ove godine će sigurno prevazići prethodnu, pošto su јe podržali privrednici, hotelijeri, ugostitelji, lokalna uprava, Turistička organizacija i zajednica, privatna i javna preduzeća i gotovo svi građani Ulcinja.

Gosti manifestacije, kako je i najavio organizator, bili su: Dejan Savićević, Zvonimir Boban, Ljubomir Radanović, Ivan Gudelj, Faruk Hadžibegić, Davor Jozić, Mehmed Baždarević, Haris Škoro, Fahrudin Omerović, Ranko Stoјić, Dževad Šećerbegović... Od legendi jugoslovenskog sporta gosti manifestacije su i Zoran Slavnić, Šaban Trstena, Mirko Vičević, Veselin Đuho, Mirko Puzović, Jasmin Mrkonja.

Takođe su prisustvovali Dušan Simonović, Dragoslav Šćekić, Zoran Jojić, Dritan Abazović, a goste je na početku pozdravio Omer Barjaktari, predsjednik Opštine.

Manifestacija je otvorena na Maloj plaži, a za večeras je planirana i promocija dokumentarnog filma o legendarnom treneru Ćiru Blaževiću.

Drugi dan rezervisan je za promociju sportskog dokumentarnog filma "Ulcinjski Mundijal prijateljstva – Više od igre, više od života", autora poznatog crnogorskog novinara Milutina-Mikiјa Grgura, dok je za utorak planirana revijalna utakmica fudbalskih legendi.

image

Bosanska kava iz najveće džezve na svijetu
 

- FOTO: INSTAGRAM/ULCINJSKI MUNDIJAL PRIJATELJSTVA

Organizator je za sva tri dana predvidio je zajedničke večere, druženja i obilaske turističkih potencijala Ulcinja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 06:54