Vinisijus Žunior / -FOTO: UEFA
15/06/2023 u 20:22 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vinisijus Žunior na čelu FIFA odbora za borbu protiv rasizma

Đani Infantino najavio strožije kazne

Brazilac Vinisijus Žunior, koji igra za Real Madrid, vodiće poseban FIFA odbor za borbu protiv rasizma sastavljen od igrača koji će predložiti strože kazne za diskriminatorno ponašanje u fudbalu, izjavio je u predsjednik FIFA Đani Infantino.

Brazilskog napadača navijači su vrijeđali na rasnoj osnovi kada je Real igrao protiv Valensije u maju, što je bio deseti takav incident sa njim kojeg je LaLiga prijavila tužiocima ove sezone.

- Neće više biti fudbala sa rasizmom. Utakmice bi trebale biti odmah prekinute kada se to dogodi. Dosta je - rekao je Infantino u  nakon susreta s Vinisijusom i brazilskom reprezentacijom, koja u subotu igra s Gvinejom u Barseloni u sklopu kampanje protiv rasizma koju vodi Brazilski fudbalski savez (CBF).

- Tražio sam od Vinisijusa da vodi ovu grupu igrača koja će predstaviti strože kazne protiv rasizma koje će kasnije primijeniti sve fudbalske vlasti u svijetu. Moramo čuti igrače i šta im je potrebno za rad u sigurnijem okruženju. Vrlo smo ozbiljni u vezi s tim - dodao je Infantino.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 03:31