Helena Božić / -FOTO: FSCG
26/02/2024 u 11:33 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ženska reprezentacija Crne Gore sjutra gostuje u Belfastu

Sjeverna Irska prije tri dana slavila u Podgorici sa 2:0, u prvom meču baraža za Ligu B nacija

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra gostuje u Belfastu, Sjevernoj Irskoj u revanš meču baraža za Ligu B UEFA Lige nacija. Prvi meč odigran prije tri dana u Podgorici pripao je Irkinjama, koje su slavile sa 2:0, ali je tih 90 minuta pokazalo da je selekcija sa Ostrva mnogo kvalitetnija i bolja od naše. Samim tikm, sjutrašnji revanš trebalo da predstavlja formalnost, pa će “crvene” i naredni ciklus u igrati u C ligi.

-Ono što možemo da očekujemo jeste da će djevojke dati maksimum i na ovoj utakmici. Vidjeli smo u prvom meču da je Sjeverna Irska bila bolji tim, dok smo mi uspjeli da pariramo do 70. minuta - kazao je selektor Mirko Marić.

Utakmica u Belfastu igraće se pred prilično ispunjenim tribinama najvećeg stadiona u Sjevernoj Irskoj. Prema riječima selektora Marića, to može biti dodatni motiv za naš tim.

-Vjerujem da će sjutra ambijent na stadionu na kojem igramo biti dodatni motiv za djevojke da daju sve od sebe, kako bismo probali da izvučemo povoljan rezultat - dodao je Marić.

Helena Božić na meču u Podgorici vodila je veliku borbu sa ofanzivnim igračicama Sjeverne Irske, tako da zna koliko težak posao čeka Crnu Goru.

- Očekuje nas još jedna zahtjevna utakmica. Bez obzira što smo poraženi u prethodnom meču, vjerujemo u sebe, vjerujem da ćemo uspjeti da ugrozimo gol protivnika i da im poremetimo prednost od 2:0 koju imaju iz prve utakmice – poručila je fudbalerka Dinama iz Moskve.

Sjutrašnja utakmica na “Vindzor parku” igra se od 20 časova po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:02