/ -FOTO: FSS
29/12/2023 u 13:36 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zlatne lopte Draganu Stojkoviću i Aleksandru Mitroviću

Najbolja fudbalerka Srbije je Violeta Slović

Fudbalski savez Srbije je na gala svečanosti u Beogradu danas proglasio najbolje u 2023. godine. Zlatnu loptu kao trener godine dobio je selektor Dragan Stojković, koji je „orlove“ odveo na Evropsko prvenstvo nakon 24 godine. Aleksandar Mitrović je najbolji fudbaler, dok je Violeta Slović izabrana za najbolju fudbalerku.

-Ova nagrada ima posebnu važnost za mene, ali i obavezu da nastavim da se trudim da budem uspješan, da reprezentaciju prezentujem najbolje što mogu. Bez dileme ću nastaviti u tom ritmu. U martu, kada je Savez dobio novo rukovodstvo, pitali smo se šta je cilj. Cilj svih ciljeva i taj strateški zadatak bio je plasman na EURO, na kojem dugo nismo bili. Složilili smo se na sastanku da je to nešto što moramo. Vratili smo fudbalsku Srbiju na evropsku mapu. To je istorijski rezultat iz dva razloga. U pitanju je duga vremenska distanca, a druga je što ćemo pod imenom Srbija učestvovati na tako velikom takmičenju. Pamtićemo 2023. sa velikim zadovoljstvom pamtiti jer je bila uspješna – rekao je Dragan Stojković.

Aleksandar Mitrović zbog klupskih obaveza nije bio na ceremoniji, ali se ipak obratio putem video poruke.

-Ovo je treći put da sam treći put izabran, na moju veliku čast. Znamo kakva imena su osvajala ovu nagradu. Zahvalio bih se porodici, prijateljima, selektoru, saigračima, bez kojih ja ne bih bio u mogućnosti da dobijem nagradu. Ove godine smo ostvarili dobar rezultat i posle 20 i nešto godina se plasirali na EURO. I na individualnom nivou je bilo uspješno. Uvijek je lijepo kad vas cijene i poštuju tamo gdje igrate, ali nema veće časti nego kad vas vaši ljudi nagrađuju za ono što radite na terenu. Volim fudbal, a ovo je samo nagrada za sav rad, red i disciplinu koju sam uložio - rekao je Mitrović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:15