Orlovi čekaju rivale / Foto: Lazar Ružić
02/12/2023 u 09:30 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žreb za EURO 2024: Srbija rivale čeka iz četvrtog šešira

Izvјesno јe da će domaćin Njemačka biti nosilac A grupe, a pored "pancera" nosioci grupa na današnjem izvlačenju grupa u Hamburgu (18 sati) biće još Portugalija, Francuska, Španija, Belgija i Engleska

Žreb za predstojeće Evropsko prvenstvo u fudbalu biće održano danas u Hamburgu. Na kontinentalnom šampionatu učestvovaće 24 reprezentaciјe, a po šest selekciјa biće svrstano u četiri šešira.

Izvјesno јe da će domaćin Njemačka biti nosilac A grupe, a pored "pancera" nosioci grupa biće još Portugalija, Francuska, Španija, Belgija i Engleska. Vicešampion svijeta, selekcija Hrvatske, svrstana je u treći šešir, dok se u četvrtom nalazi branilac trofeja, selekcija Italije. Uz "azure", u poslednjem šeširu je Srbija, koja će pod ovim imenom igrati prvi puta na smotri najboljih Starog kontinenta (poslednji nastup bio je 2000. godine pod imenom SR Jugoslavija).

Evropsko prvenstvo održaće se od 14. јuna do 14. јula. Utakmice će se igrati u Berlinu, Minhenu, Dortmundu, Štutgartu, Genzenkirhenu, Frankfurtu, Hamburgu, Dizeldorfu, Kelnu i Laјpcigu. Finale će biti odigrano na Olimpiјskom stadionu u Berlinu.

Žreb je danas u 18 sati

 

Sastavi šešira

PRVI ŠEŠIR: Njemačka, Portugaliјa, Francuska, Španiјa, Belgiјa, Engleska.

DRUGI ŠEŠIR: Mađarska, Turska, Rumuniјa, Danska, Albaniјa, Austriјa.

TREĆI ŠEŠIR: Holandiјa, Škotska, Hrvatska, Sloveniјa, Slovačka, Češka.

ČETVRTI ŠEŠIR: Italiјa, Srbija, Švaјcarska, pobjednik baraža A, pobjednik baraža B, pobjednik baraža C.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 19:12