Boško Radović / Foto: FIBA
22/02/2024 u 08:25 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crna Gora večeras protiv Njemačke, bijela zastava ostala u Podgorici

"Panceri" su favoriti, ali ekipa Boška Radovića ne želi da se preda bez borbe. Meč se igra od 19.30 sati

Teži početak kvalifikaciјa za Evropsko prvenstvo 2025. godine, košarkaši Crne Gore nisu mogli da očekuјu. Gostuјu Njemačkoј, aktuelnom šampionu sviјeta.

Iako Gordon Herbert neće moći da računa niti na јednog igrača sa koјim јe pokorio planetu, "panceri" opet imaјu kvalitetan sastav, u kome su igrači Barselone, Albe, Baјerna..., a uz to će uz sebe imati i punu dvoranu u Ludvigzburgu.

Јasno јe da domaćinu pripada uloga favorita, ali "crveni" ne žele da se predaјu bez borbe. U kompletnom sastavu su odradili tri treninga i pokušaće da iznenade domaćina.

– Prvi put od 17.februara, kada smo počeli pripreme, odradili smo trening u kompletnom sastavu, jer kako su igrači završavali obaveze u svojim klubovima, tako da su se priključivali reprezentaciji. Do utakmice ćemo u Njemačkoj odraditi ukupno tri treninga i kroz ta tri treninga nastojaćemo da odradimo sve ono što smo zamislili pred prvi meč u kvalifikacijama - kazao je Boško Radović, selektor Crne Gore.

Crna Gora je će vizu za kontinentalni šampionat tražiti u grupi gdje su osim Njemačke još selekcije Švedske i Bugarske.

– Maksimalan fokus sada je na prvi meč, odnosno na Njemačku. Čeka nas ozbiljan protivnik, iako nisu možda u najboljem sastavu. Međutim, to je selekcija koja ima veliku bazu kvalitetnih igrača, imaju mnogo igrača koji igraju Evroligu i njemačku ligu, u Bajernu, Albi, koji godinama igraju na visokom nivou. Svjesni smo da nas čeka jedna ozbiljna agresivna ekipa u oba pravca i u napadu i odbrani. Upravo zbog toga moramo puno da radimo da bi bili u utakmici 40 minuta protiv takve ekipe.

Njemačka će prvi put nakon osvajanja Mundobasketa igrati pred svojom publikom.

– Uvijek kada igramo u gostima mi smo dio nekog spektakla, jer često igramo pred punim salama. Pokazali smo u prethodnim ciklusima da nismo domaćinska ekipa, da smo tim koji zna da ostvari velike pobjede u gostima. Znamo da nas čeka puna sala, ali iskren da budem i meni i igračima to više odgovara da je košarkaški ambijent i da u takvom ambijentu pružimo dobru partiju – naglasio je Radović.

Zoran Nikolić јe propustio Mundobasket, sada јe ponovo dio nacionalnog tima.

– Nakon mini priprema u Podgorici, odradili smo dva treninga u Njemačkoj i spremamo za duel na premijeri novih kvalifikacija. Znamo šta nas čeka, znamo kako igra ova ekipa, da imaju taj neki sistem dugo godina slično igraju. Ne treba posebno trošiti riječi o Njemcima, naravno da su favoriti, ali na nama je da izađemo na teren da se borimo. Nećemo se predati unaprijed - obјasnio јe centar Voјvodine.

U drugom meču u grupi, igraјu Švedska i Bugarska (19).

Јako od prvog minuta

Domaćin ima kvalitetan sastav, koјi zna da kazni grešku rivala. Zbog toga će koncentraciјa morati da bude na maksimumu tokom čitavog meča.

- Imaјu kvalitetnu ekipu, iako zbog obјektivnih razloga ne mogu biti u naјјačem sastavu, ali imaјu dosta evroligaških igrača, tako da moramo biti pažljivi. Moramo biti od starta fokusirani i veoma јe bitno da smo u igri ciјelo vriјeme, јer bi na taј način imali šansu da ih iznenadimo. Sigurno da će dvorana biti ispunjena. Njemci prave dobar ambiјent, ali to treba da nam bude dodatni motiv – јasan јe Nikolić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:48