/ -FOTO: EUROLEAGUE
10/01/2024 u 15:10 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dubai od sledeće sezone u Evroligi

"Mundo Deportivo" navodi da će se tim iz Dubaija najverovatnije takmičiti i u "AdmiralBet ABA ligi"

Španski "Mundo Deportivo" objavio je nove informacije u vezi budućnosti Evrolige koje bi trebalo da donesu velike promjene u elitnom evrpskom klupskom takmičenju. Naime, Španci navode da će Dubai dobiti tim u Evroligi koji će se takmičiti već od naredne sezone 2024-25!

Navodno, emiri će za šest godina isplatiti čak 150 miliona eura kako bi realizovali ovu ideju, pa će Evroliga i 13 dioničara ovog takmičenja (Barselona, Real Madrid, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Makabi Tel Aviv, Žalgiris, Armani, CSKA Moskva, Bajern Minhen i Asvel) u narednih pet godina dobijati godišnje po milion eura.

"Mundo Deportivo" navodi da će se tim iz Dubaija najverovatnije takmičiti i u "AdmiralBet ABA ligi" kako bi dobili prijekopotreban takmičarski tonus za jako takmičenje kakvo je Evroliga, kao i da bi ukoliko "Turkiš erlajns" ne bude želio da sponzoriše ligu i nakon isteka ugovora 2025. godine, mjesto ove kompanije preuzeo "Flaj Emirejts" iz Dubaija.

Arapi su želeli i jednu organizaciju Fajnal-fora što Evroliga za sada odbija, ali to nije kamen spoticanja u pregovorima dvije strane, pa se konačna i zvanična odluka očekuje u februaru na jednom od sastanaka Evrolige.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jul 2024 02:07