Predstavnici učesnika finalnog turnira / -SASAMATIC
12/02/2024 u 14:56 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Finalni turnir Kupa od utorka do četvrtka u Tivtu

U četvrtfinalu, koje se igra u utorak sastaju se: Primorje 1945 – Šušanj (13), Sutjeska Elektroprivreda – Budućnost Voli (15.30), SC Derbi – Teodo (18) i Podgorica – Mornar Barsko zlato (20.30)

Drugu godinu zaredom Kup Crne Gore za košarkaše se igra po novom formatu: osam ekipa - tri iz ABA lige: Budućnost Voli, SC Derbi i Mornar Barsko zlato, četiri prvoplasirana tima iz Prve A lige Sutjeska Elektroprivreda, Teodo, Podgorica i Primorje 1945, te prvoplasirana ekipa iz Prve B lige - Šušanj će se boriti za prvi trofej u sezoni. Domaćin turnira od sjutra do četvrtka biće Tivat.

U četvrtfinalu, koje se igra u utorak sastaju se: Primorje 1945 – Šušanj (13), Sutjeska Elektroprivreda – Budućnost Voli (15.30), SC Derbi – Teodo (18) i Podgorica – Mornar Barsko zlato (20.30).

Četvrtfinalni program otvaraju Primorje i Šušanj. Tim iz Igala nosi ulogu favorita.

-Lijepo je da smo dio finalnog turnira i nadam se da nas očekuju zanimljivi mečevi i lijepo druženje. Na startu nas čeka meč protiv ekipe koja je lider B lige i zasluženo je stigao do finalnog turnira Kupa. Očekujem maksimalan pristup od strane mojih igrača i nadam se plasmanu u polufinale – kazao je Danilo Pavićević, trener ekipe Primorje 1945.

Sa druge strane, prvi put na finalnom turniru je Šušanj, kao predstavnik B lige.

-Dobrim igrama u B ligi stigli smo do ovog finalnog turnira, ali sigurno da su svi svjesni ogromne razlike u kvalitetu između B i A lige. Zbog toga naš kvalitet ne obećava da ćemo ovaj četvrfinalni par zanimljivim, ali svakako da je čast biti na turniru Kupa. Mi smo mlad klub, koji je sastavljen pretežno od igrača koji su prestali sa aktivnim igranjem, tako da su to uglavnom povratnici, a u pitanju je čist volonterizam koji se zasniva na entuzijazmu par ljudi iz kluba. Kod nas nema niko profesionalni angažman, čak i dva Amerikanca, iako zvuči nevjerovatno – kazao je trener Petar Vujačić.

Drugi polufinalni par čine Sutjeska Elektroprivreda i Budućnost Voli. Nikšićani nakon dobrih partija u ABA 2 ligi i Prvo A ligi sada imaju težak zadatak u Kupu.

-Nijesmo imali sreće na žrebu, jer smo izvukli Budućnost, koja je glavni kandidat za osvajanje trofeja. Naša obaveza je samo da damo maksimum. Mlađi igrači imaju priliku da uče iz ovakvih mečeva. Odigrali smo zaista veliki broj mečeva u kratkom intervalu, zbog čega svima želim da ih zaobiđu povrede, a Mornaru želim da ostanu u ABA ligi, jer su to dugogodišnjim radom i pravim predstavljanjem crnogorske košarke, apsolutno zaslužili – rekao je trener Nikšićana Miloš Minić.

Najviše problema oko rostera imao je Andrej Žakelj, trener Budućnost Volija, koji će po pravilima za domaća takmičenja imati pravo da u timu uvrsti četiri stranca.

-Možda jesmo glavni favoriti, ali favorite uvijek ne pobjeđuju. Kup je specifično takmičenja, gdje se iznenađenja često dešavaju. Ko god želi da ide do kraja, mora u svakom meču biti na maksimumu. Očekuje nas nezgodna ekipa Sutjeske. Nema mnogo filozofije, moramo da se spremimo, iako je naporan ritam, jer moramo da odradimo posao i da ćemo svoj maksimum – kazao je Žakelj, a zatim objasnio za koja četiri stranca se odlučio. -Jogi Ferel je otišao zbog porodičnih razloga, tu je jedini plejmejker Rajt, uzeli smo i Megija, jer Frimen nije još na nivou da igra ako bude utakmica za utakmicom, a tu su još Kamenjaš i Tanasković. Ali, ko god da je u sastavu, mora da odradi posao – dodao je Žakelj.

SC Derbi od 18 časova igra protiv Teoda.

-Veoma teško je pripremiti se za Teodo, jer smo juče igrali protiv Borca, tako da ne znam ni kako ćemo trening odraditi. Malo je vremena, ali moramo pokazati da smo kvalitetniji i opravdati ulogu favorita. Ne gledamo sad finale, razmišljamo samo o Teodu. Igrali smo dosta mečeva u I A MCKL sa gotovo cijelim rosterom pa smo imali utakmice gdje smo se mučili. Neće biti lako, Teodo će imati podršku navijača, tako da moramo biti oprezni – kazao je Dejan Jakara, trener SC Derbija.

Zbog izostanka trenera Tivćana Dušana Dubljevića, novinarima se obratio pomoćni trener KK Teodo, Boris Jeknić.

-Nadam se da ćemo biti dobri domaćini i zaista mi je drago da smo dobili organizaciju. Nijesmo imali sreće na žrijebu, jer smo dobili za protivnika koja će nastupati sa možda malim izmjenama u rosteru sa kojim igraju ABA ligu, zbog čega su po meni jedni od favorita za osvajanje trofeja. Ali, nadam se da ćemo pokazati da naši rezultati nijesu slučajnost – kazao je Jeknić.

Četvrtfinale zatvaraju Podgorica i Mornar Barsko zlato, koji se sastaju od 20.30 časova.

-Očekujemo spremni i u dobrom ritmu Kup. Želimo da budemo što duže učesnici Kupa, ali neće biti lako, jer za rivala imamo Mornar, koji je predstavnik u ABA ligi. Biće potrebno da se adaptiramo na njihov nivo igre. Ali, daćemo sve od sebe da borbenošću i željom nadomjestimo neki nedostatak kvaliteta. Mornar je favorit, ali nećemo se predati unaprijed. Barani su krenuli slabije, ali posljednjih mjesec i po su podigli formu, igraju ravnopravno sa svima u ABA ligi, tako da je jasno da nas čeka težak posao, ali svakako da ćemo pokušati da dođemo do pobjede – naglasio je Dragan Radović, trener Podgorice.

Umjesto Mihaila Pavićevića, trenera Mornara, konferenciji je prisustvovao tim menadžer Barana Lazar Pavićević.

-Nije bilo mnogo vremena za pripremu, jer smo juče igrali protiv Mege. Nakon lošeg početka sezone, posljednjih mjesec i po smo se podigli, to pokazuju rezultati, tako da očekujem dobru utakmicu protiv Podgorice i nadam se da možemo izboriti polufinale, iako će biti izmijenjen roster – objasnio je Pavićević.

Po kosturu žreba, u polufinalu u srijedu sastaće se pobjednici mečeva Sutjeska Elektroprivreda – Budućnost Voli i Podgorica – Mornar Barsko zlato, te pobjednici utakmica Primorje – Šušanj i SC Derbi – Teodo.

Finale se igra u četvrtak od 20 časova.

Trofej brani Budućnost Voli, koja je u finalu prošle sezone savladala Podgoricu 76:67.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 10:26