Stef Kari / -FOTO: JOHN G MABANGLO/EPA-EFE/SHUTTERSTOCK
24/02/2024 u 08:45 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Golden Stejt vrijedi 8,2 milijarde dolara

"Sportika" visoko kotirala NBA tim. Real Madrid najvrjedniji fudbalski klub na planeti

Golden Stejt zauzima visoko drugo mjesto na listi najvrjednijih sportskih franšiza na svijetu, prema analizi „Sportika”.

Klub, koji se tek posljednjih godina profilisao kao jedan od najboljih u NBA ligi, a ujedno i najtrofejniji, sada ima vrijednost od 8,2 milijarde dolara.

Inače, Voriorsi su 2009. godine, kada su draftovali Stefa Karija, bili vrijedni samo 315 miliona. Sada čak 26 puta više!

Zanimljivo, Dalas nije osvojio Superboul skoro 30 godina, ali ga to nije spriječilo da se svih ovih godina visoko kotira među najvrjednijim sportskim organizacijama na svijetu.

Isti je slučaj i sa NBA timom Njujorkom, koji je dugo bio po strani u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a tek posljednjih godina postao je konkurentan, ali im vrijednost kao franšize ne opada..

Prva na listi je NFL franšiza Dalas Kaubojs, čija se vrijednost procjenjuje na 9,2 milijarde dolara.

Los Anđeles Lejkersi su procijenjeni na 7,3 milijarde, a potom slijedi bejzbol organizacija Njujork Jenksi (7,1 milijarda).

Od petog do desetog mjesta nalazi se pet klubova iz NFL lige, kojih je najviše na listi najvrjednijih franšiza na svijetu – ukupno šest.

Najvrjedniji fudbalski klub na svijetu je Real Madrid, čija se vrijednost procjenjuje na 6,07 milijardi dolara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:24