Treći meč finala u nedjelju u 18 / -FOTO: KSCG
24/05/2024 u 11:05 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Iskustvo presudilo u drugom meču finala plej ofa

Budućnost Voli do vođstva od 2:0 protiv SC Derbija došla zahvaljujući boljoj igri u nastavku, posebno u poslednjoj četvrtini, koju je dobila sa osam poena, sa koliko je na kraju i trijumfovala (90:82)

Košarkaši Budućnost Volija stigli su na korak do odbrane trona, pošto u finalnoj seriji plej ofa protiv SC Derbija vode sa 2:0 u pobjedama.

U drugom meču serije koja se igra do tri pobjede šampion je slavio kao gost protiv gradskog rivala (90:82) zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu, posebno u poslednjoj četvrtini.

-Ova druga utakmica je bila sasvim drugačija u odnosu na prvu, koju smo kontrolisali od početka do kraja. U ovom meču smo odbranu u prvom poluvremenu igrali premekano. U nastavku smo taj segment popravili, imali smo i bolju energiju, kao i kontrolu skoka. Potrošili smo se, tako da nam predstoji odmor do treće utakmice, rekao je strateg Budućnost Volija Andrej Žakelj.

I na klupi SC Derbija je slovenački stručnjak - Dejan Jakara, koji je čestitao rivalu na pobjedi, ali i njegovim igračima.

-Moji igrači su dobro odreagovali nakon prvog duela. Imali smo kontrolu i igrali pametno, ali presudilo je iskustvo Ferela i Rajta, koje nismo mogli da branimo u situacijama jedan na jedan. Imali su i nekoliko ofanzivnih skokova, iz kojih su pogidli za tri, ali eto dali smo sve od sebe. U posljednjoj četvrtini smo pali zbog neiskustva, igrali smo iste napade tada kao tokom meča, ali smo više griješili. Prebrzo smo završili neke napade, nemam šta da zamjerim momcima, želja nije bila sporna, ali nedostaje iskustva. Probaćemo da se što bolje spremimo za treću utakmicu, rekao je Dejan Jakara.

Treći meč igra se u nedjelju u 18 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. jun 2024 17:34