Dejan Jakara / -FOTO: IVICA VESELINOV
21/04/2024 u 14:19 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jakara pred Zvezdu: Imamo samopouzdanja da možemo da igramo sa njima

SC Derbi u ponedjeljak (18.30 sati) domaćin "crveno-belima"

Košarkaši SC Derbija su propustili priliku prošlog ponedjeljka da naprave senzaciju i brejk na startu četvrtfinalne serije plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde.

U jednom trenutku su imali 18 poena viška (56:38), a izgubili su u samom finišu.

Presudila je trojka Dejana Davidovca. Nakon toga su "studenti" imali šut za pobjedu, ali je, nažalost, Luka Bogavac promašio.

Pred sjutrašnji revanš vjeruju da mogu da ponove isto izdanje i nadaju se pobjedi.

- Zvezda će biti u revanšu spremnija, ali ćemo mi ući sa više samopouzdanja. Bio je to u Beogradu vrlo težak poraz za nas, nismo očekivali da ćemo tako dobro da izgledamo u tri četvrtine. Bili smo baš bolji, ali na kraju je prevladao individualni kvalitet u Zvezdi, koji je odlučio utakmicu. Očekujemo veći pritisak, presing na igraču sa loptom od samog početka. Moramo na to da se dobro pripremimo. Imamo samopouzdanja da možemo da igramo sa njima u izvjesnom periodu utakmice, zato govorim igračima kada rival pojača da i mi moramo da odigramo sa više fokusa i energije. Jedino tako možemo do iznenađenja - istakao je Dejan Jakara, strateg "studenata".

Igrači žale za propuštenom šansom i nadaju se da mogu da izbore majstoricu.

- Od početka smo krenuli utakmicu u jakom ritmu, držali smo visoku prednost, imali i značajnih, 16, 17 razlike. Nažalost, nismo uspjeli da izdržimo do kraja i ostaje žal da ih nismo iznenadili gore. Probaćemo da u utakmicu uđemo na isti način, ali.i da u finišu ne dozvolimo izgubljene lopte, a pogotovo ne skok u napadu rivalu. Moramo i da odgovorimo na njihov pritisak, onda bismo nmogli i da se nadamo trijumfu - objasnio je Mateo Drežnjak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 19:37