Kadeti će trenirati u Tivtu / -FOTO: KSCG
30/06/2023 u 11:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kadeti počeli pripreme, cilj je ostanak u A diviziji

Selektor Petar Jovanović okupio je 18 košarkaša, koji će ttrenirati u Tivtu.

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za evropski izazov ovog ljeta.

Selektor Petar Jovanović okupio je 18 košarkaša, koji će trenirati u Tivtu.

Na spisku su: Vuk Ivelja, Đorđe Đukanović, Vladimir Komnenović, Stefan Jelić, Vuk Todorović, Milan Tatić, Danilo Nikezić, Vuk Šćepanović, Dušan Stanković, Gojko Radulović, Balša Mugoša, Balša Globarević, Pavle Mugoša, Mihailo Škuletić, Lazar Vukmanović, Mihailo Subotić, Miloš Veković i Lazar Smolović.

- Odabrao sam 18 igrača koji će se kroz treninge nametnuti da budu dio ekipe za Evropsko prvenstvo. Imali smo i određenih problema oko sastava ekipe usljed povreda ili bolesti, ali ovi momci su najbolje sto Crna Gora ima u ovom trenutku i sigurno da imamo određeni kvalitet koji treba da se pokaže. Želimo da stvarimo primarni cilj, a to je opstanak u A diviziji, ako nam se ukaze prilika za nesto vise nadam se da cemo je iskoristiti - ističe Jovanović.

Šampionat reprezentacija do 16 godina održaće se u Skoplju od 5. avgusta. Rivali u grupi su Slovenija, Italija i Turska.

- Lakog protivnika nema. U planu nam je da odigramo nekoliko prijateljskih utakmica, a već su dogovoreni mečevi sa Hrvatskom i Srbijom, te sa juniorskom selekcijom Crne Gore. Pokušaćemo da još nekoliko mečeva odigramo da bi što spremniji dočekali prvenstvo - zaključio je selektor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:15