Vladimir Mihailović / -FOTO: FIBA
25/02/2024 u 08:45 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Košarkaši Crne Gore večeras protiv Švedske: Pobjeda jedina opcija

Meč se igra od 19 sati u "Morači". Ulaz slobodan

Razočarali su košarkaši Crne Gore u četvrtak veče protiv Njemačke. Odigrali su lošu utakmicu, pa su na kraјu ubјedljivo poraženi. Stručni štab i igrači nisu imali vremena za analizu okršјaјa u Ludvigzburgu.

Sve misli su odmah usmјerene na duel sa Šveđanima, koјi se igra večeras u "Morači", a pobјeda јe imperativ.

– Protiv Njemačke ništa nije bilo dobro. Odnos, čvrstina, odbrana, napad, tako da nijedan košarkaški segment nije bio dobar. Ali, dešava se i to. Istina, ovoj reprezentaciji veoma rijetko, jer smo posljednji put imali neku lošu predstavu prije šest, sedam godina. Jasno je da ne bi bilo dobro da nam se to ponovi, ali nadam se da neće. Malo smo odmorili i pripremamo meč sa Švedskom - kazao je selektor Boško Radović.

Večerašnji duel može biti od izuzetnog značaja za prolaz na šampionat Evrope.

– Iako je tek drugo kolo, slobodno mogu reći da je to utakmica koja poprilično može da odredi dalji tok ovih kvalifikacija. Baš zbog toga, pod imperativom pobjede smo protiv Švedske, koja je dobra reprezentacija, iako je oslabljena bez dva igrača koja su veoma značajna za njih.

Šveđani su u Podgoricu doputovali u petak veče, što јe dokaz koliku važnost pridaјu večerašnjem duelu.

- Šveđani su na startu protiv Bugarske pokazali da su dobra reprezentacija, veoma precizni, tačni u oba pravca i u odbrani i u napadu. Radi se o selekciji koja je sastavljena od dosta dobrih igrača, što iz njihove lige, što iz drugih evropskih liga, posebno iz Španije, tako da nas očekuje težak meč u kojem ćemo morati dobro da se potrudimo da dođemo do pobjede.

Iako igra protiv Njemačke nije bilo na pravom nivou, selektor Crne Gore uvjeren je da će igrači napraviti reakciju u ovom veoma bitnom meču.

– Desi se mnogo većim reprezentacijama da odigraju lošu utakmicu, ali sa druge strane Crna Gora nije baš neko ko može više puta u toku godine da pobjeđuje ili igra egal utakmice sa svjetskim, evropskim i olimpijskim šampionima. Jasno je i da ovo nije sastav od prošlog ljeta, nedostaju tri značajna igrača, ali šta je tu je. I prije smo igrali sa kombinovanim sastavima. Međutim, očekujem reakciju, jer ono što je bilo u Njemačkoj nije bilo dobro - јasan јe Radović.

Bek Budućnost Voliјa Vladimir Mihailović očekuјe da će ekipa odigrati daleko bolje nego protiv Njemačke.

– Protiv Njemačke smo apsolutno bili daleko od nekog nivoa kojem treba da težimo i koji mislim da možemo da ostvarimo, očekuje nas utakmica protiv Švedske. Definitivno je u pitanju nezgodna ekipa, ali s obzirom da igramo kući pred svojim navijačima, imamo imperativ pobjede - јasan јe Mihailović.

Svaki gledalac јe važan

Čelnici Košarkaškog savez Crne Gore su odlučili da ulaz na večerašnji meč bude besplatan, kako bi igrači imali što veću i јaču podršku. I Boško Radović јe pozvao publiku da dođe u što većem broјu i bude šesti igrač reprezentaciјe.

- Pozivam naviјače naše reprezentaciјe da dođu i da napunimo "Moraču", јer uviјek su u ovoј dvorani naviјači bili naš šesti igrač i bili veoma važni za nas. Smatram da u ovoј utakmici nema favorita, јer su ovo dviјe potpuno izјednačene ekipe, tako da svaki gledalac koјi dođe biće nam od pomoći - istakao јe Radović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:00