Janis Adetokumbo / Foto: NBA
27/04/2023 u 10:14 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adetokumbo: Nadam se da ćemo osvojiti titulu naredne godine

Milvoki, najbolji tim regularnog dijela NBA lige, eliminisan od Majamija

Košarkaš Milvokija i grčki reprezentativac Janis Adetokumbo izjavio je nakon poraza od Majamija u plej-ofu Istočne konferencije (4-1) da se nada da će njegov tim naredne sezone osvojiti titulu u NBA ligi, prenose američki mediji.

Milvoki je završio regularni dio NBA sezone na prvom mjestu na tabeli Istočne konferencije sa 58 pobjeda i 24 poraza.

Baksi su imali najbolji skor od u ligi.

Adetokumbo je vidno nervozan na konferenciji za medije na pitanje novinara da li je ova sezona bila neuspješna za njegov tim istakao da mu je novinar postavio isto pitanje kao i prošle godine. 

"A ti? Da li svake godine dobiješ unapređenje. Ne, to je to? Pa da li svaka godina rada vodi do neuspjeha? Da ili ne? Ne. Zašto mi onda postavljate to pitanje? To je pogrešno pitanje. Nema neuspjeha u sportu. Postoje dobri i loši dani, nekim danima možete da budete uspješni, u drugima ne. Nekim danima je vaš redi, drugim nije. To je suština sporta, nisu uvijek pobjede", rekao je Adetokumbo.

Grčki košarkaš je naveo da postoje faze koje vode do uspjeha i da nije svaki poraz nužno neuspeh, te naveo primjer Majkla Džordana.

"Svake godine radite prema cilju. Majkl Džordan je igrao 15 godina i osvojio šest titula. Da li je ostalih devet godina neuspjeh? Ne pobjeđujemo uvijek. A ove godine pobijediće drugi tim. Od 1971. do 2021. godine nismo osvojili titulu 50 godina, da li je to bilo 50 godina neuspjeha. Ne, to su bile faze i na kraju smo bili spremni da osvojimo jednu. I nadamo se da ćemo osvojiti još jednu", dodao je košarkaš Milvokija.

Adetokumbo je na meču protiv Majamija postigao 38 poena i imao je 20 skokova. Pogodio je 10 slobodnih bacanja iz 23 pokušaja.

"Da sam ubacio ove šuteve, situacija bi bila drugačija. Ima dana kada uspijemo, i drugih kada smo tužni. Danas je bio jedan od ovih tužnih dana. Trudićemo se naredne sezone da budemo bolji i da ponovo osvojimo titulu. Pamtiću ovo i ne želim da ponovo budem u ovoj situaciji", zaključio je Adetokumbo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 08:09