Petar Mijović / -FOTO: ABA LIGA
06/10/2023 u 11:56 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mijović: Moramo da shvatimo da se utakmica neće dobiti sama od sebe

Budućnost Voli u subotu (19 sati) gost Mornara

Budućnost Voli je na sjajan način počela novu sezonu. Ostvarila je dvije pobjede, po jednu u ABA ligi (Zadar) i Evrokupu (Lietkabelis). Vremena za radost nema, jer se obaveze nižu kao na traci.

Novo iskušenje, “plavi” će imati u subtu veče u “Topolici” protiv Mornara. Barani su upisali dva ubjedljiva poraza, od Obradoira u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona i od Partizana u regionalnom takmičenju. Ekipa još nije uigrana i Podgoričani su favoriti.

“Sigurno da već godinama unazad svaki meč protiv Mornara, posebno u Baru, donosi posebnu dozu neizvjesnosti i uvijek su to mečevi u kojima morate dati sve od sebe ne bi li došli u situaciju da se iz Bara vratite sa pobjedom. Sličan meč očekujem i u subotu, mi smo prije dva dana odigrali utakmicu sa Lijetkabelisom koja je bila zahtjevna sa strane fizičke potrošnje. Ono što je ključ je da se osvježimo, da u ovih par dana sa dosta svježine i kvaliteta u dijelu pripreme ekipe za duel sa Mornarom dočekamo taj meč i damo sve od sebe da slavimo u tom meču“, istakao je trener “plavih” Petar Mijović.

Oprez je prisutan u tavoru Budućnost Volija. Pristup utakmici mora biti maksimalan.

“Ono što je važno za nas je da shvatimo da se utakmica sama od sebe neće dobiti, mislim da je jedan od važnih ciljeva sa strane pripreme utakmice da shvatimo da svako omekšavanje, posebno u fazi odbrane, će ići na ruku Mornara i da kvalitet koji oni imaju će ih dovesti u situaciju da takvu utakmicu možda i kontrolišu. Mi moramo da učinimo sve da budemo čvrsti, da budemo agresivni, da kontrolišemo stvari koje smo u dosadašnjem dijelu oba takmičenja dobro kontrolisali, pričam prije svega o defanzivi i da iz toga gradimo i naš napad. Optimista sam, u dobrom smo momentu i nadam se da ćemo se iz Bara vratiti sa pobjedom“, ističe Mijović.

Andrija Slavković očekuje tažek meč, ali I trijumf svog tima.

“Nemamo puno vremena za pripremu, pokušaćemo da se spremimo što bolje. Mornar je ekipa koja dugi niz godina igra na ozbiljnom nivou i ove sezone imaju svoje kvalitete. Spremamo se da odigramo što bolje i da u tom meču, koji neće biti nimalo lak, izađemo kao pobjednici", istakao je Slavković.

Biće ovo 17. Međusobni meč ova dva tima u ABA ligi. Podgoričani su daleko uspješniji, imaju 13 pobjeda, Barani samo tri. Posljednjih šest mečevea Budućnost Voli je riješila u svoju korist.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 15:29