Petar Mijović / -FOTO: ABA LIGA
29/09/2023 u 12:23 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mijović pred Zadar: Čeka nas teška utakmica

Duel na programu u subotu od 18.30 sati

Novu sezonu ABA lige, košarkaši Budućnost Volija otvaraju na svom terenu protiv Zadra. Hrvatski šampion je rado viđen gost, do sada je u Podgorici slavio samo jednom u regionalnom takmičenju. Bilo je to 2. decembra 2006. godine (84:85). Od tada do danas, Zadrani nisu bili ni blizu trijumfa. Gledajući sa te strane, „plavi“ su apsolutni favoriti. ABA Superkup je pokazao da Budućnost Voli još nije u željenoj formi, još treba vremena da se ekipe uigra, ali svi vjeruju u osvajanje prvih bodova.

"Sigurno se radi o neugodnom protivniku sa kojim se iz godine u godinu igraju jako teške utakmice - što u Podgorici što na njihovom terenu u Zadru. Vidjelo se i na Superkupu da je to bila zahtjevna i teška utakmica. Oni su u odnosu na taj meč jači za Luku Božića, nosioca igre, kao i Petra Vujačića, šutera koji je prošle godine bio u barskom Mornaru“, istakao je Petar Mijović, trener „plavih“.

U ABA Superkupu, Podgoričani su lako dobili Zadar (70:58), ali igra nije bila zadovoljavajuća.

„Postoje stvari koje morate da ispunjavate protiv ekipe kao što je Zadar ako mislite da dođete u situaciju da dobijete utakmicu. Tranziciona odbrana mora da bude na posebnom nivou, „lou post“ odbrana takođe, jer Zadar to igra mnogo i to sa spoljnim igračima... Ukoliko tu pokažemo čvrstinu, fokus i koncentraciju, ukoliko zatvorimo lake tranzicione poene, poene iz drugog napada i u donjem postu mislim da imamo velike šanse da otvorimo prvenstvo pobjedom što je za nas, u ovom momentu i situaciji, od velike važnosti“, jasan je Mijović.

Optimistički je raspoložen krilni centar Aleksa Ilić.

„Čeka nas veoma nezgodna ekipa u kojoj su svi iste visine, vole dosta da preuzimaju igrače u defanzivi. Mi smo u ovih par dana priključili nova dva igrača tako da nam je nezgodno dok se prilagode, ali igramo prvu utakmicu kod kuće, u ‘Morači‘ i mislim da ćemo je odigrati jako dobro i idemo na pobjedu", jasan je reprezentativac Crne Gore.

Utakmica Budućnost Voli - Zadar, igra se u subotu od 18.30 sati. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 05:41