Mladi košarkaši iz Bostona / - FOTO: RADIO TIVAT
24/08/2022 u 16:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mladi košarkaši iz Bostona u posjeti Tivtu, oduševljeni ljepotama Crne Gore

U Tivtu borave mladi košarkaši iz Bostona. Njihov sedmodnenvi boravak u Crnoj Gori organizovao je Milan Drecun, koji je, zajedno sa trenerom Ivorijem Terelom, bio gost našeg Radio Tivta i emisije „Radio suncobran“

- Ja sam proveo deset godina u SAD, igrao sam košarku. I htio sam da pokažem Amerikancima našu kulturu i kako mi igramo košarku. I riješio sam da dovodim njihove mlade košarkaše u Crnu Goru. Ovo je srednja škola iz Bostona, jedna od najprestižnijih u SAD. U Tivtu boravimo od subote, 20. avgista do subote, 27. avgusta. Planiramo da odigramo tri utakmice sa mladim košarkašima Teoda, u Baru i u Podgorici. I planiramo da odemo na košarkašku utakmicu u Podgorici Crna Gora – BiH. To će biti poseban doživljaj. Imamo organizovane izlete, bili smo u Perastu, ići ćemo na Lovćen. Ja planiram da nastavim ovu saradnju. I da to dignem na malo veći nivo. Njihovi utisci su veoma dobri. Oni su oduševljeni i Tivtom  i Crnom Gorom. Nadam se da će ovo biti tradicija. A i da se zapaze neki naši mladi talenti. Da možda i oni odu u SAD. Da to bude obostrano- rekao je Milan Drecun.

- Tivat i Crna Gora su prelijepi. Oduševljen sam ljepotama Crne Gore, i planinama i morem. Izennadio sam se načinom na koji se ovdje igra košarka. Iako smo dobili meč sa Teodom, vidoo sam da dobro igraju. Ovdje se puno šutira. To je nešto drugačije nego kod nas.MI veliku pažnju poklanjamo odbani. Naši protivnici e izgledaju fizički jako, a igraju jako.  Svi šutiraju. O tom smo  govorilii na sastanku sa igračima. Neke ideje hoćemo da ukrademo.

Ja sam zaljubljen u košarku. Za mene je to način da djeci pokažem kako da idu kroz život. I ako ne budu igrali košarku da nauče da se poštuju međusobno, da budu kao tim. Ja treniram uzrast od 14-17 godine.Volim ovaj posao. Želim da pomažem mlađim igračima. I nadam se da ću ovaj posao raditi još mnogo godina – kazao je Terel ivori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:06