Терен Филип Шатрије / -Фото: КК Париз
19/06/2022 u 21:10 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Париз Баскет ће играти меч на тениском терену Филип Шатрије

Како је објављено, на култном терену ће бити игран меч 5. кола шампионата Француске

Новајлије у Еврокупу, Парис Баскет има амбициозне планове не само на европској сцени већ и у Француској кошаркашкој лиги (ЛНБ).

Клуб је недавно најавио да планира да буде домаћин меча 5. кола француске лиге на легендарном централном терену тениског Грен слем турнира Ролан Гарос - "Филип Шатрије".

Више од 10.000 људи моћи ће да присуствује утакмици на стадиону који ће бити посебно припремљен за одржавање кошаркашке утакмице.

-Остварили смо много добрих ствари у нашој младој историји, али прилика да сљедеће сезоне одиграмо меч под кровом Филипа Шатријеа биће можда наш највећи. Стадион Ролан Гарос је носилац стандарда за париски, француски и међународни спорт. Неуморно ћемо радити на организовању меча и представе која оправдава ову репутацију - рекао је Дејвид Кан, предсједник и суоснивач клуба.

То неће бити први пут да се кошаркашки меч одржава на легендарном терену са шљаком.

Током раних деценија стадиона, многе утакмице су се играле на "Филип Шатријеу", од којих је најзначајније финале француског кошаркашког првенства 1947.

Скоро 80 ​​година касније, кошарка ће се поново вратити на култни стадион како би означила нови почетак у париској кошарци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:10