Čarapić vjeruje u prolaz / -FOTO: ABA2
11/05/2024 u 21:24 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Podgorica juri plus pet protiv Sutjeske

Drugi meč baraža za plej of Prve A lige odigraće se sjutra od 19 časova u "Bemaks areni"

Košarkaši Podgorice sjutra (19h) će u,,Bemax areni" ugostiti Sutjesku u revanš meču baraža za plej-of I A MCKL. Sutjeska je u Nikšiću u prvom meču slavila 85:81, tako da će izabranici Dragana Radovića sjutra juriti trijumf od pet razlike, kako bi izborili polufinale…

-I prvi meč u Nikšiću pokazao je da se radi o dvije dobre ekipe, iza kojih je zaista naporna sezona na oba fronta i dosta utakmica. Očekivano težak meč, a i u revanšu vjerujem da će biti tvrdo i neizvjesno, te da će nijanse odlučiti. Vjerujem da možemo nadoknaditi minus i izboriti prolaz dalje – kazao je za klupski sajt Ognjen Čarapić, plejmejker Podgorice.

Inače, Podgorica i Sutjeska završili su ligaški dio sa učinkom 20-4, ali s obzirom da se rezultati SC Derbija brišu, oba tima zapravo imaju skor 19-3, ali je Podgorica bolja u međusobnom skoru od Sutjeske, zahvaljujući ubjedljivijem trijumfu na svom terenu. Samim tim u baražu za plej-of Podgorica će revanš igrati na svom terenu.

Pobjednik dvomeča igraće u polufinalu protiv Budućnost Voli, dok drugi polufinalni par čine SC Derbi i Teodo.

– Nakon eliminacije iz ABA 2 lige okrenuli smo se izazovima na domaćoj sceni i sa dosta motiva očekujemo meč sa Sutjeskom. U Nikšiću smo imali dosta oscilacija, ali ono što raduje jeste da smo se vratili, iako smo u trećoj dionici imali veliki minus od čak 17 poena. Sjajnom igrom pokazali smo da možemo, tako da to uliva optimizam pred revanš meč – kazao je Čarapić.

Podgorica je na svom terenu bila maksimalna, a doživjela je tri poraza na gostovanjima – od Teoda, Lovćena i Sutjeske. Ipak, na kraju je Podgorica uspjela se izbori za prvo mjesto.

-Često smo sa Sutjeskom igrali zanimljive i tijesne mečeve. Naravno, sada je ulog veliki, jer se odlučuje o plasmanu u polufinale. Neće biti lako, ali vjerujem da možemo napraviti taj korak i nadoknaditi minus iz prve utakmice – naglasio je Čarapić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. jul 2024 15:02