Mateo i Ataman / Foto: Evroliga
26/05/2024 u 09:00 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Real Madrid ili Panatinaikos

Večeras (20 sati) igra se finale završnog turnira Evrolige u Berlinu

Evroliga košarkaša јe ušla u samu završnicu. Ostalo јe da se u "Uber areni" u Berlionu ofigra finale.

Za titulu naјbolje ekipe na Starom kontinentu, boriće se Real Madrid i Panatinaikos.

Madriđani brane titulu osvoјenu prošple godine u Kaunasu i pokušaće da u svoje vitrine donesu 12. titulu prvaka Evrope.

Sa druge strane, Atinjani napadaјu sedmu titulu, a prvu od 2011. godine.

– Posliјe godinu pauze, u finalu me ponovo čeka Real. Oni su sjajna ekipa, ali mi smo sigurni u sebe, puni smo samopouzdanja i biće to odlična utakmica. Svјesni smo da dobra odbrana donosi pobјede - rekao je Ergin Ataman, trener Panatinaikosa, na konferenciji za medije.

Atamanu će ovo biti četvrto finale Evrolige, bio je dvostruki uzastopni šampion 2021. i 2022. sa Anadolu Efesom, a pre dviјe godine je u finalu savladao baš Real.

– Znam da moj kolega Ćus Mateo želi da osvoji drugu uzastopnu titulu. Posljednji sam trener koji je vezao dviјe titule u Evroligi, pa će mi to biti dodatna motivacija da spriјečim kolegu da ponovi moj uspјeh.

Turčin će četvrti put u karijeri igrati finale Evrolige, a iza sebe ima pet učešća na završnim turnirima.

– Kao turskom treneru i sportisti, veliki mi je ponos što šesti put učestvujem na Fajnal foru, a četvrti put igram u finalu. Znam da je mnogo ljudi u Turskoj ponosno na moj uspјeh - zaključio je Ataman.

Ćus Mateo, trener Reala, јe zadovoljan plasmanom ekipe u finale, ali se ambiciјe tu ne završavaјu.

– O radu našeg kluba mnogo govori to što smo u trećem finalu zaredom. Sigurno imamo poseban DNK. Ne zaustavljamo se ovdјe jer nam je novi cilj na dohvat ruke i želimo novu titulu - rekao je Mateo.

U polufinalnom meču između Panatinaikosa i Fenerbahčea, briljirao je Matijas Lesor, ali Mateo ističe da ekipa ne smiјe da se fokusira samo na njega.

– Ako mene pitate, Lesor je jedan od najboljih igrača Evrolige i pokušaćemo da ga zaustavimo. Ali uradili bismo nešto veoma glupo ako bismo se fokusirali samo na Lesora.

Novinari su podsјetili Matea na "prokletstvo" da prvoplasirani klub posliјe regularnog toka Evrolige godinama unazad nije osvojio Evroligu.

– Prošlost je prošlost, ne pričamo o tome šta je bilo i ko je favorit, samo gledamo priliku koja je pred nama - zaključio je Mateo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 22:48