Tomislav Ivišić / -FOTO: ABA LIGA
07/05/2024 u 09:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tomislav Ivišić se seli u Ameriku

Mladi košarkaš Studentskog centra Tomislav Ivišić odlučio je da se otisne u Ameriku, gdje će od naredne sezone nastupati za koledž Ilinoj u NCAA ligi

Talentovani hrvatski centar tako će krenuti stopama svog brata Zvonimira, koji je prošlog ljeta nakon odličnih partija u redovima Studenata prešao u NCAA. On je tamo ove sezone nastupao za Djuk, ali će od naredne igrati za Arkanzas, gdje je otišao za trenerom Džonom Kaliparijem.

Tokom ove sezone u ABA ligi, Tomislav je prosječno bilježio 7,3 poena, 3,9 skoka i 1,3 asistenciju po meču, a njegova ekipa je ispala u četvrtfinalu plej-ofa od Crvene zvezde.

– Tomislav je moderni centar koji se savršeno uklapa u naš stil igre jer može da spejsuje, igra pik en rol, elitni je dodavač, kao i šuter za tri poena. Igrao je protiv konkurencije na najvišem nivou, i iskustvo koje je stekao je imalo ogroman uticaj na njegov razvoj. Veoma smo uzbuđeni što se igrač sa takvim umijećem i raznovrsnošću pridružuje našem timu – rekao je trener Ilinoja Bred Andervud.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:00