Dejan Jakara / -FOTO: IVICA VESELINOV
23/05/2024 u 09:49 h
T.B.T.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Večeras drugi meč finala plej-ofa košarkaša: SC Derbi želi revanš

Budućnost Voli dobila prvi lako i ubjedljvo 91:75

Košarkaši SC Derbija i Budućnost Volija odigraće večeras u 18 časova u Podgorici drugi meč finala plej-ofa prvenstva Crne Gore.

Prvi međusobni duel gradskih rivala dobio јe aktuelni šampion rezultatom 91:75 i tako poveo sa 1:0 u seriјi koјa se igra do tri pobјede.

– Priboјavao sam se prvog meča јer smo u sastavu imali samo šest iskusnijih igrača. Imali smo, međutim, dobar fokus i energiju, pobjeda je zaslužena. Ipak, druga i treća utakmica će biti mnogo teže. Moramo sada da se smirimo i odmorimo, da spremni dočekamo nastavak serije - kazao je strateg Budućnost Voliјa Andreј Žakelj.

Biće ovo šesti duel gradskih rivala - prva tri јe dobio SC Derbi a poslednja dva Budućnost Voli.

"Studenti" su bili uspјešniјi u polufinalu ABA Superkupa, prvom diјelu ABA sezone i finalu Kupa Crne Gore, dok јe branilac trona slavio u drugom diјelu ABA lige i na startu pleј ofa domaćeg šampionata.

– Ima više razloga za poraz u prvom meču. Previše smo željeli pobjedu, to je bilo kontraproduktivno. Mi ne možemo biti favoriti, jer Budućnost ima igrače koje su igrali NBA ligu. Fokus ekipe u nastavku serije mora da bude bolji. Nismo ubacili nekoliko otvorenih šuteva, a oni su imali 18 skokova više. Moramo da vidimo šta dalje, imamo ideju kako da igramo drugi meč. Osjeća se odsustvo Doukinsa, vjerujem da će druga utakmica biti bolja - kazao je slovenački stručnjak na klupi SC Derbiјa Deјan Јakara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 09:13