Slavlje Jokića nakon pogođene trojke / EPA-EFE-FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO
05/01/2024 u 08:38 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Jokić sa pola terena uz zvuk sirene pogodio za pobjedu

Denver stigao veliki zaostatak protiv Golden Stejta i zahvaljući srpskom igraču stigao do velikog trijumfa

Košarkaši Denvera savladali  su Golden Stejt sa 130:127 i to trojkom Nikole Jokića uz zvuk sirene. Srpski košarkaš je pogodio gotovo sa pola terena i na taj način riješio ovaj derbi.

Najbolji NBA igrač je meč završio sa impresivnim skorom 34 poena, deset asistencija i devet skokova. Dakle, falio mu je jedan skok za novi tripl-dabl, ali je na neki način sve to nadoknadio sa dvije ukradene lopte i to u trenutku kada je Golden Stejt imao 18 poena viška.

“Voriorsi” su tokom meča bili bolji, imali su čak I 20 poena viška (44:24), a u poslednju četvrtinu ušli su sa prednošću od 107:94. Međutim, taj poslednji period utakmice Nagetsi su odigrali fantastično, posebno u odbrani i velikog rivala sveli na samo 20 postignutih poena. Jokić je u samom finišu preuzeo stvari u svoje ruke, izjednačio rezultat na 26 sekundi prije kraja, a ondaje Stef Kari izgubio loptu u napadu Voriorsa, što je Jokić iskoristio i nevjerovatnom trojkom dotukao domaćina. Denveru je ovo bila šesta uzastopna pobjeda na gostovanjima i 11. u poslednjih 13 utakmica.

Uz Nikolu, u ekipi Denvera je odličan bio Aron Gordon sa 30 poena, dok je Džamal Marej dodao 25. S druge strane, Kari je predvodio Voriorse sa 30 poena uz šest asistencija, četiri skoka i dvije izgubljene lopte.

Pored ovog, prethodne noći je  odigran još jedan meč u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Milvoki je pobijedio San Antonio sa 125:121, uz nevjerovatan učinak Janisa Adetokunba sa 44 poena, 14 skokova i sedam asistencija. Demijan Lilard postigao je 25 poena i imao je 10 asistencija, Kris Midlton 12, a Malik Bizli 10 poena. Kod San Antonija, najefikasniji su bili Devin Vesel sa 34 poena uz šest skokova i Viktor Vembanjama, koji je postigao 27 poena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:10