Andrej Žakelj / -FOTO: ABA LIGA
19/12/2023 u 13:12 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žakelj pred gostovanje Slasku: Čeka nas zahtjevna utakmica

Budućnost Voli u srijedu (20 sati) igra u Poljskoj

Poslije dva ubjedljiva poraza (Turk Telekom, Partizan), košarkaše Budućnost Volija čeka gostovanje u Poljskoj.

Čeka ih meča sa Slask Vroclavom, ekipom koja u dosadašnjem dijelu Evrokupa ima samo jedan trijumf.

Pred "plavima" je samo jedan izbor - pobjeda. Novi neuspjeh bi, vjerovatno, značio i kraj nadanja za plasman u plej-of.

Prošle sezone, crnogorski šampion je pregazio istog rivala na njegovom terenu.

Slavio je sa 40 razlike (98:58), što je najubjedljiviji trijumf u istoriji evropskih mečeva na strani.

"U Poljskoj nas očekuje veoma zahtjevna utakmica, za biti ili ne biti, mada se to može reći za svaki meč u Evrokupu. Slask je tim koji igra sve bolje, savladali su Turk Telekom na strani i protiv Kluža su odigrali kvalitetan meč koji je odlučen u poslednjim trenucima, svega par poena razlike. Svakako se radi o ekipi koja je za respekt i koja igra sa dosta šuteva za tri poena i tu ćemo usmjeriti fokus i energiju u defanzivi. To je jedna od stvari koju pominjem pred svaki meč, ukoliko smo mi na nivou sa energijom i fokusom možemo savladati bilo kojeg protivnika. U meču sa Partizanom se mogu izvući određeni pozitivni segmenti, ali je bilo i negativnih. Potrebno je da gledamo sebe, da podignemo agresivnost u odbrani u odnosu na prethodne mečeve. Energija je ključ da se vratimo iz Poljske sa pobjedom", istakao je Andrej Žakelj, trener Podgoričana.

Budućnost Voli i Slask su odigrali tri meča u posljednje dvije godine i "plavi" imaju maksimalan učinak. Ostaje nada da će i nakon meča u srijedu učinak biti isti.

"Utakmica sa Slaskom je jedna od onih utakmica, koju s obzirom na naše mjesto na tabeli, moramo da pobijedimo. Idemo u Poljsku sa velikom željom da pokažemo bolju igru i da odradimo posao koji se od nas očekuje. Nakon dva poraza želimo da pokažemo reakciju i da odigramo što bolju utakmicu jer sa pobjedom bi se približili drugoj fazi takmičenja", jasan je Marko Jagodić-Kuridža.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 02:07