Hrabro na ”pancere” / Foto; FIBA
21/02/2024 u 14:34 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zoran Nikolić: Nema predaje unaprijed

Od prvog minuta krećemo jako i vidjećemo šta će nam taj meč donijeti – naglasio je član Vojvodine

Crnogorski košarkaši spremaju se za start novog kvalifikacinog ciklusa. Nakon što su sinoć doputovali u Njemačku, danas su odradili dva treninga u Ludvigsburgu. Na startu kvalifikacija za Eurobasket Crnu Goru čeka najteže gostovanje - naša reprezentacija sjutra veče (19.30) u MHP Areni gostuje aktuelnom prvaku svijeta, reprezentaciji Njemačke.

-Nakon mini priprema u Podgorici, odradili smo dva treninga u Njemačkoj i spremamo za sjutrašnji duel na premijeri novih kvalifikacija. Znamo šta nas čeka, znamo kako igra ova ekipa, da imaju taj neki sistem dugo godina slično igraju. Ne treba posebno trošiti riječi o Njemcima, naravno da su favoriti, ali na nama je da izađemo na teren da se borimo. Nećemo se predati unaprijed – kazao je Zoran Nikolić, centar „crvenih“.

Visoki Nikšićanin, svjestan je kvaliteta sjutrašnjeg rivala, ali vjeruje da naš nacionalni tim može potajno da se nada iznenađenju.

-Imaju kvalitetnu ekipu, iako zbog objektivnih razloga ne mogu biti u najjačem sastavu, ali imaju dosta evroligaških igrača, tako da moramo biti pažljivi. Moramo biti od starta fokusirani i veoma je bitno da smo u igri cijelo vrijeme, jer bi na taj način imali šansu da ih iznenadimo. Od prvog minuta krećemo jako i vidjećemo šta će nam taj meč donijeti – naglasio je član Vojvodine.

Crna Gora je u grupi sa Njemačkom, Švedskom i Bugarskom, a tri selekcije iz grupe izboriće odlazak na šampionat Evrope, koji se naredne godine igra u četiri zemlje – Kipar, Letonija, Finska i Poljska. Naša repezentacija imaće priliku da igra u MHP Areni gdje će Njemačka prvi put nakon osvanja Mundobasketa igrati pred svojim navijačima.

-Sigurno da će dvorana biti ispunjena. Njemci prave dobar ambijent, ali to treba da nam bude dodatni motiv. Cijela ta atmosfera donosi veći draž, pa i važnost, a takav ambijent treba da nas stimuliše da prikažemo što bolju partiju i da uživamo u dobroj košarci – jasan je Nikolić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:20