Fudbaleri Brazila / EPA-EFE-FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI
09/12/2022 u 21:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brazilski mediji: Kraj sna

"Karioke" su se nadale da u Kataru mogu do šeste svjetske krune

"Kraj sna", "Brazil plače", "Fatalna greška" - naslovi su glavnih brazilskih medija poslije eliminacije "karioka" od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, piše AFP.

Stranica GloboEsporte osudila je "kraj sna o hexi (šestici)", aluziju na šestu titulu svjetskog prvaka koji Brazilu bježi 20 godina.

- Otkako je osvojio svoj peti trofej 2002. selesao je eliminisan svaki put kad se suočio s evropskom ekipom - prisjetio se ovaj ugledni portal.

Prije razočarenja u Kataru protiv Hrvata, Brazil je već izgubio u četvrtfinalu od Francuske (1:0) 2006, Holandije (2:1) 2010. i Belgije (2:1) 2018. godine

Godine 2014. "karioke", koji su igrale kući, ponižene su od Njemačke (7:1) u polufinalu, nakon što su u prethodnom kolu pobijedile Kolumbiju.

- Fatalna greška Brazila: kako smo mogli postići gol u protivnapadu, kada smo vodili pet minuta do kraja produžetka?, kritiikovao je Paulo Vinicius Koeljo, jedan od najuglednijih sportskih kolumnista iz Brazila, na "GloboEsporteu".

Vijesti UOL-ove stranice dospjele su na naslovnicu sa fotografijom Nejmara, koji je otvorio pogodak tokom produžetaka, briznuvši u plač, uz naslov: "Brazil plače".

Većina komentatora bila je vrlo kritična prema selektoru Titeu, na dužnosti od 2016., koji je već nekoliko mjeseci prije Svjetskog prvenstva najavio odlazak.

- Ovaj put je Nejmar bio najmanje kriv od svih. Krucijalne greške napravio je Tite", stoji na stranici R7.

Dnevni list "Estado de S. Paulo" ukazao je na "sedam Titeovih grešaka", optuživši ga da nije "praktično ništa promijenio" od eliminacije protiv Belgijaca u Rusiji 2018. godine.

- Nejmar je najbolji strijelac jedanaesteraca "karioka". Zašto nije šutirao prvi?, pitaju se posebno novine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 04:55