Luis Enrike / EPA-EFE-FOTO: EPA/NEIL HALL
02/12/2022 u 08:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Enrike: Željeli smo da budemo prvi u grupi

Selektor Španije bio nezadovoljan nakon poraza od Japana

Fudbaleri Japana savladali su Španiju (2:1) u susretu 3. kola grupe E Svjetskog prvenstva, čime su se te dvije reprezentacije plasirale u osminu finala.

Ao Tanaka, strijelac gola za pobjedu svoje selekcije, bio je srećan nakon meča.

- Svi pričaju o čudu, ali ja na pobjedu protiv Njemačka, kao i ovu protiv Španije, ne gledam na takav način. U nastavku smo igrali agresivnije, a u igri rivala smo jako dobro osjetili da su stali kada su saznali da Njemačka vodi. Naš je veliki cilj četvrtfinale Svjetskog prvenstva, nikada nismo bili tamo - istakao je Tanaka.

Luis Enrique, selektor "crvene furije", kazao je da je zadovoljan skoro sa cijelom utakmicom, osim s pet "žutih minuta" u kojima su Japanci preokrenuli rezultat.

- Nevjerovatno je bilo tih pet minuta totalne panike u našoj igri početkom drugog poluvremena kada smo primili dva pogotka. Primili bi ih još da je Japancima trebalo. Letjeli su pored nas. Ako sa strane stavim tih pet minuta mogu biti zadovoljan. Ostalo vrijeme smo kontrolirali igru i bili smo dobri. Nakon primljenih pogodaka smo željeli da preokrenemo. Željeli smo pobjedu, htjeli smo da budemo prvi u grupi, ali nismo uspjeli. Iskreno, nervira me što nismo prvi. Svaka čast Japancima, zasluženo su na vrhu - rekao je Enrique.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:31